Kontroverzno ostvarenje slavnog reditelja AleksejaUčitelja biće prikazano u okviru druge po redu revije filmova „Sinemafest“, koju će svečano otvoriti glavna glumica iz filma MihalinaOljšanska.

PROČITAJTE JOŠ: Vladimir Putin kupio novu vilu sa vinskim podrumom: zavirite u luksuzni dom ruskog predsednika (FOTO)

U sumrak carske Rusije rodila se jedna od ljubavi koje menjaju svet. Primabalerina „Boljšoj teatra“ Matilda Kšesinska i poslednji ruski car Nikolaj Aleksandrovič, u vrtlogu strasti, umetnosti i zabranjene ljubavi stvorili su legendu koja prevazilazi sve granice vremena i prostora.

Izbor srca uvek je ispravan, ali sme li se njime voditi i vladar imperije na kolenima. Da li je moguća ljubav plemića plave krvi i obične plesačice?

Matilda je kontroverzna istorijska saga, zasnovana na istinitoj priči o naličju ruskog carskog dvora, poslednjim danima najveće moderne svetske imperije, ali i o baletu, stvaranju čuvenog „Boljšoj teatra“ i ljubavi koja nikada ne umire.

Od romana „DoktorŽivago“, pisca Borisa Pasternaka, nijedno umetničkodelo nije na takav način uzburkalo i podelilo rusku, ali i svetsku javnost.

Nastavak teksta i video prilog iz filma pogledajte OVDE!