Poznati srpski glumac i humorista Bogoljub Mitić Đoša preminuo je iznenada 22. juna 2017. godine u 49 godini života od posledica srčanog udara.

Nadimak Đoša ili Bata Đoša je dobio po ulozi Đoše koju je igrao u TV seriji „Porodično blago“.

 U TV seriji „Agencija za SiS“ je pored glavne uloge (Mulja) bio i saradnik na pisanju scenarija. Iza sebe je ostavio ženu i dve ćerke.

Cela estrada i kolege su u šoku.

Bogoljuba šira javnost znala je kao Đoša, ali nakon specifične uloge u popularnoj seriji "Porodično blago", gde je tumačio lik priprostog gospodina iz sela Stajkovce, dobio je nadimak bata Đoša, jer se tako zvao i njegov lik iz pomenute serije.

Ovo je bila prva Mitićeva televizijska uloga. Mitić i njegov kolega Predrag Smiljković, tumačili su dva brata, poljoprivrednika, koji dolaze iz sela Stajkovce u Beograd kako bi završili određene poslove. Dok Tika pokušava da bude poslovni čovek, koji će zaraditi što više novca, Đoša je pijanac, kojeg interesuje samo Duda Piroćanka, žena u koju je zaljubljen.

Tika Špic i Bata Đoša postaju jedan od omiljenih televizijskih parova, rame uz rame sa čuvenim Pajom i Jaretom iz "Kamiondžija”. Glumce su tada i u privatnom životu prozvali Tika i Đoša, a pod ovim nadimcima su poznati i dan danas.

Bogoljub Mitić i Predrag Smiljković družili su se i privatno, čak su se i okumili. Predrag je takođe iz Vlasotinaca i njihovo prijateljstvo trajalo je godinama.

Reditelj Siniša Pavić bio je najzaslužiji za uspon Mitićeve karijere. Naime, on je izabrao Mitića za ulogu bata Đoše u njegovoj čuvenoj seriji "Porodično blago”, koja se prikazivala na RTS-u.

Izvor: Kurir