Detox centar Renovato je osnovan sa ciljem da omogući ljudima da uživaju u dobrobitima naših programa za detoksikaciju duše i tela. Želja nam je da uputimo ljude u važnost preventivne ishrane i bitnost zdravlja, kao okosnice života svakog od nas.

U našem detoks centru se možete edukovati o namirnicama koje koristimo, prolaziti kroz pažljivo i stručno vođene detoks programe, uživati u masažama celog tela ili parcijalnim masažama (glave, ruku, leđa, stopala), priuštiti sebi najkvalitetnije tretmane estetske medicine (hijaluronski fileri, mezo kokteli, dermapen) a sve to, korišćenjem prirodnih materijala. Osnivač i vlasnik Renovata je Jelena Tomašević, doktor prirodne medicine, koja je na sopstvenom primeru, iz prve ruke videla, osetila, doživela, svoj put promene i izbrala bas ove programe za bolje zdravlje i prihvatila ih kao svoj način života.

Kroz edukacije, istraživanja, želju da dođe do najbolje verzije sebe, otkrila je bolji put za sve nas koji želimo da se posvetimo svom zdravlju. Naš cilj je da ponudimo najkvalitetniju organsku ishranu sa odgovarajućim kombinovanjem voća, povrća i biljnih suplemenata, da vam predstavimo naše proizvode vrhunskog kvaliteta, pravljene od organskih namirnica i da vam približimo naša praktična znanja za brži put do harmoničnog, zdravog i dugog života.

Verujemo da autentično, izvorno znanje o hrani (voću, povrću i drugim biljkama) ima ogromnu snagu da omogući bilo kome da dostigne i ispolji pun potencijal svog duha i tela i tako živi zdravo, dugo i srećno. Naš moto: "Čovek treba da jede da bi živeo, a ne da živi da bi jeo"- Sokrat

ODAKLE DOLAZE TOKSINI?

Danas je sve puno toksina. Mogu biti uneti kroz hranu, vazduh, kroz kožu, a čak mogu biti stvoreni u samom telu kao normalan metaforički proces. Bez obzira na čistu ishranu, toksine unosite svakodnevno. Zbog toga je potrebna detoksikacija tela. U našem telu postoje dva organa koja vrše čišćenje. To su jetra i bubrezi. Oni rade na filtriranju materijala iz krvi telesnih tečnosti, kako bi ih pripremili za izlučivanje i izbacivanje iz tela.

ZAŠTO DETOKS?

Ako se telo samo čisti, zašto nam je potreban detoks program? Jedan od najvećih razloga je to što imamo dosta toksina u telu, i koje ono samo odbacuje kao nezdravo. Svakodnevno apsorbujemo mnogo toksina, kao što su izduvni gasovi, aditivi, hormoni u hrani, hemikalije u vodi, hemikalije u sredstvima za čišćenje i za negu tela itd. Prirodni toksini su nešto drugo. Ako živite van gradova, gde nemate dodira sa hemikalijama stvorenih od strane čoveka, vašem telu nikada ne bi trebao detoks program. Ali ako živite u modernom svetu, vašem telu je neophodna pomoć da se oslobodite štetnih materija. Dobro isplaniran detoks program, trebao bi da podrži vašu urođenu funkciju jetre i bubrega, limfe i sistema za varenje. Moji programi pomoćiće vam da se osećate

11 RAZLOGA ZAŠTO JE VAŠEM TELU POTREBAN DETOKS

1. STALNA POTREBA ZA HRANOM: Ako ste stalno gladni i imate potrebu da jedete, teško vam je da regulišete ishranu, sigurno vam je potreban dobar detox celog tela, kako bi se telo oporavilo i došlo do regulacije kompletnog sistema. Današnja hrana stvara zavisnost i to je uglavnom brza "junk" hrana. Ona nije zdrava, a vi stalno imate potrebu da je jedete. Najbolji način je da prestanete da je jedete i da je izbacite iz organizma. To možete postići samo detoksikacijom.

2. HRONIČNA UPALA: Upalni proces ukazuje da se nešto dešava sa organizmom i treba brzo reagovati. Telo moze biti zasićeno i hitno ga treba osloboditi štetnih toksina. Telo samo, ne može da se izbori i zato dolazi do raznih hroničnih upala i bolesti.

3. NADIMANJE I GASOVI: Kada imate stalne probleme za nadimanjem i gasovima, to može biti znak da se u debelom crevu skupljaju otpadi i da je potrebno da se brzo eliminišu. Ako se ne uklone, otpad može da se skuplja u debelom crevu i da izaziva fermentaciju koja može da proizvede višak gasova koji dovode do nadimanja.

4. SLABIJI IMUNI SISTEM: Kada primetite da Vas hvata svaki virus ili prehlada, razlog tome može biti, da je vaše telo puno toksina i da nema snage da izdvoji dodatne resurse kako bi se borilo protiv infekcija. Dakle, česte prehlade su znak da je vaše telo počelo da uzgaja bakterije i viruse.

5. NESANICA: Ako vam je sve teže i teže da zaspite, uzrok tome može biti da je vašem telu potrebno čišćenje, kako bi se vratilo u stanje zdravlja i dobrobiti. Jetra je uvek veoma aktivna u periodu od 1-3 ujutru, tako da ako ste često u situaciji da se u to vreme budite, to može biti znak da se jetra muči sa količinom toksina.

6. ZAMAGLJENOST: Smanjena mogućnost fokusiranja, nedostatak jasnog razmišljanja i gubljenje pamćenja, mogu se povezati sa toksičkim preopterećenjem tela. Kada vam je telo čisto, vaš um ga prati.

7. MALAKSALOST I KONSANTAN PAD ENERGIJE: Ako vam je teško da ustanete ujutru, ili ste već u 10h umorni, iznemogli, do podneva vam je potrebna kafa kako biste ostali budni, vreme je za detoks. Kada se telo očisti, vrati se snaga i volja.

8. PRAZNIČNA ISHRANA POSTALA VAM JE NAVIKA: Kada prođu praznici, vi nastavljate da stalno nešto grickate i konzumirate slatkiše, to je onda postala vaša svakodnevica. Pravo je vreme da razmislite o detoksu i vraćanju tela i duha u normalno zdravo stanje. Čovek ima potrebu da se opusti, ali o tome treba voditi računa, da se ne pretera. Sve mora biti u granicama.

9. PROBLEMATIČNA KOŽA: Koža na telu je najveći detoks organ, i ako imate problematičnu kožu, moguće je da je koža preopterećena toksinima, sa kojima se vaše telo bori. Problemi sa  kožom, takođe mogu biti znak, da imate hormonski disbalans, i da će Vam jedno pročišćavanje pomoći da vaša koža postane čista.

10. SPORO VARENJE: Ako u toalet ne idete bar 3 puta dnevno, moguće je da vam je potreban detoks. Dobro varenje znači, da biste u toalet trebali ići onoliko puta koliko jedete. Kod mnogih ljudi to nije slučaj, pa se otpad zadržava u telu, što dovodi do stvaranja toksina i njihovog ponovnog apsorbovanja u krvotok. Takođe, ako primetite nepotpuno razlaganje vaše hrane u stolici, to može biti znak da je vašem sistemu za varenje potrebno čišćenje.

11. NERASPOLOŽENJE: Ako patite od anksioznosti niskog nivoa, slabih živaca ili generalno imate manjak emocionalne dobrobiti, vreme je za mali detoks. Obično emocije čuvamo za sebe i u sebi. One mogu postati zaostale ili zaglavljene. Telo preopterećeno toksinima može biti razlog nepravilne funkcije neurotransmitera, koji utiču na vaše raspoloženje. Ako su vam organi za eliminaciju usporeni, pogotovo jetra, možda imate problem sa nivoom šećera koji mogu prouzrokovati loše raspoloženje.