Kad  je odlučio da s prijateljima pogleda japanski film, istinitu priču o vernom psu Haćiku koje je devet godina na stanici metroa čekao svog voljenog vlasnika, turski glumac Ruzgar Aksoj (36), Kemalov brat Tarik iz "Beskrajne ljubavi", nije ni sanjao da će mu to sasvim promeniti život, piše Lepa & srećna.

Naime, zbog rase akita, koja potiče sa severa Japana, izuzetno odanih i plemenitih životinja kojima mnogi Japanci poveravaju svoje bebe na čuvanje, Ruzgar je zavoleo pse. A to je bio tek prvi korak u promenama koje su mu obeležile život.

PROČITAJTE JOŠ: NIHAN IZ SERIJE BESKRAJNA LJUBAV PLATILA KUĆU MILION EVRA: zavirite u raskošan dom i čaroban vrt turske glumice (FOTO)

"Kad sam odlučio da nabavim psa, nisam tačno znao šta to znači, jer sam pre toga u kući držao samo mace," ispričao je Ruzgar u jednom intervjuu. "A  onda mi je nekako postalo jasno da najpre moram da obezbedim optimalne uslove za njega. I tako sam odlučio da promenim stan, ali i četvrt u kojoj živim. Bilo mi je važno da u blizini novog stana bude park, a i da u naselju ima dosta ljubitelja životinja. Zbog toga je sve malo potrajalo."

ZAŠTO JE BAŠ BEKI OSVOJIO TARIKOVO SRCE PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI!

PageBreak

Ruzgar je, kaže, želeo labradora, retrivera ili običnog mešanca, jer mu rasa nije bila bitna, ali je igrom slučaja u njego život ušao Baki, akita inu. 

"Baki ima sve karakteristike svoje rase. Živahan je, ali pod kontrolom. Oči su mu stalno na meni. I samo bi se igrao. Obožava ljude,  životinje, prirodu. Zbog toga svaki vikend provodimo u šetnji šumom, zajedno s prijateljima i njihovim ljubimcima. Tako se on do mile volje istrči."

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE KUĆA PRINCEZE AJBIGE IZ SERIJE SULEJMAN VELIČANSTVENI: nećete verovati kakvo ljubavno gnezdo je stvorila turska glumica (FOTO)

"Zahvaljujući njemu, vratio sam se prirodi i zdravijem životu, prestao da noći provodim po klubovima jer on zorom hoće napolje, i naučio da se ljubav uvećava samo ako je deliš, pa sada pažnju i ljubav poklanjam svim napuštenim psima. Velika mi je želja da kupim kuću s vrtom u kome će Baki moći da se igra i da mu onda nabavim druga."

Sreća je očigledno na njegovoj strani. Serija "Beskrajna ljubav" ne gubi na gledanosti, pa će se verovatno nastaviti i sledeće sezone, što za Ruzgara znači mogućnost da se sa svojim Bakijem uskoro useli u kuću s prostranim vrtom.

Tekst: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa & srećna