Povodom Svetskog dana poezije, kod skulpture ”Beogradski čitač” (Čuburski park, Vračar), u utorak, 21. marta 2017. godine, od 18:00 sati, po drugi put biće održan literarni susret "Načitano bradašce“ - poeziji, pesnicima, književnosti i stvaraocima u čast!

U programu, koji će u potpunosti obeležiti poezija, učestvovaće učenici beogradskih osnovnih i srednjih škola - članovi literarnih i recitatorskih sekcija.

Nadahnute uspešnom realizacijom prošlogodišnjeg programa istim povodom, kao i održavanjem prvog regionalnog 24- oro časovnog književnog maratona (23. aprila 2016- na Svetski dan knjige), inicijatorke projekta „Beogradski čitač“ ponovo su pozvale učenike osnovnih i srednjih škola da, zajedno sa milionima mladih širom sveta - obeleže Svetski dan poezije! 

Sopstvenim konceptom i organizacijom manifestacije „Načitano brdašce“- u slavu poezije i literarnog stvaralaštva, „Beogradski čitač“ doprinosi da se i Beograd pridruži brojnim gradovima širom sveta koji tog dana slave poeziju. Iako je poezija u Srbiji danas jedan od najautentičnijih umetničkih izraza uopšte, ona je istovremeno na marginama javnog interesovanja. Ovom manifestacijom inicijatorke i prijatelji projekta „Beogradski čitač“, žele da podrže, afirmišu stvaralaštvo mladih i da marginalnu temu kakva je poezija i na ovaj način postave kao centralnu.