Magazin National Geographic u izdanju Adria Media Grupe, ponovo je osvojio priznanje "Best Edit" za najbolju lokalnu produkciju, u konkurenciji svih međunarodnih redakcija ovog prestižnog časopisa. 

Ovo priznanje dodeljuje se lokalnim izdanjima magazina National Geographic, a kriterijum je pravljenje reportaže u skladu sa najvišim žurnalističkim standardima po kojima je ovaj brend i poznat.

Srpskom izdanju magazina National Geographic, koji izlazi od 2006. godine,  ovo priznanje doneo je foto-esej Marije Đoković o rudarkama u rudnicima Srbije. Ova priča prvi je angažman Marije Đoković za časopis National Geographic Srbija.

"Iako sa sobom ne nosi nikakvu materijalnu nagradu, priznanje "Best Edit" za najbolju lokalnu priču imponuje i motiviše nas. S obzirom na to da smo i ranije dobijali ovo priznanje za reportaže i naslovne strane, raduje me činjenica što možemo da odgovorimo najvišim standardima i što publici u Srbiji možemo da ponudimo kvalitetan sadržaj", ovim povodom kaže Igor Rill, glavni urednik časopisa.

Novi, martovski, broj časopisa National Geographic na kioscima će se naći 3. marta.