Srpski teniser Novak Đoković organizovao je dobrotvornu večeru u Milanu, a sav novac koji je sakupljen namenjen je za program ranog obrazovanja dece u našoj zemlji, piše Kurir.

Ovaj događaj u Milanu privukao je veliku pažnju, na večeri je bilo oko 400 zvanica, među njima i čuveni modni kreator Đorđo Armani koji je bio generalni sponzor dobrotvorne večere. Među gostima su bili i bivši fudbaleri i veliki Noletovi prijatelji Paolo Maldini i Andrej Ševčenko, kao i urednica Voga Ana Vintur. Među gostima su se našli i srpski košarkaši Miroslav Raduljica i Milan Mačvan, koji igraju za Armani.

Novac je prikupljen na aukciji, a među predmetima koji su bili na prodaju našli su se košarkaška lopta s potpisom bivše NBA zvezde Medžika Džonsona, rukavice i torba vozača Formule 1 Sabastijana Fetela, "seiko" sat Novaka Đokovića, reketi Rafe Nadala, Serene Vilijams, Fabija Fonjina i Flavije Penete. Tu je bila i oprema slavnog motocikliste Valentina Rosija, kao i biciklistička tura s Vičencom Nibalijem, šampionom Tur de Fransa 2014. godine, i još mnogo toga.

PROČITAJTE JOŠ: Jedinstvena video serija "Novak": najbolji svetski teniser otkriva gledaocima svoj sportski i privatni život

Fondacija Novak Đoković planira da do kraja ove godine realizuje još 20 projekata i za to će biti izdvojeno oko 700.000 evra, a radovi na mnogima od njih uveliko su u toku. Projektima će biti obuhvaćeni i objekti u opštinama koje su bile pogođene poplavama u toku 2014. i 2016. godine, a u planu je i adaptacija prostora u nedovoljno razvijeni sredinama, gde će biti otvorene nove "Školice života".

Prikupljeni novac biće uložen u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: Jelena, Novak i Stefan Đoković na porodičnoj fotografiji kakvu još niko nije video: evo šta i vi možete da uradite za 5 minuta (FOTO)

Prvi reket sveta organizovao je revijalne mečeve, koji će biti održani danas i sutra, kako bi se što više novca prikupilo za dečije obrazovanje u Srbiji. Već u toku današnjeg dana sastaće se Novak Đoković i Rafa Nadal, a drugog dubl - sa jedne strane biće naš teniser i Flavija Paneta, a sa druge Serena Vilijams i Fabio Fonjini. Očekuje se veliko interesovanje za ove duele i skoro sve karte su rasprodate.

OSTALE SLIKE SA DOBROTVORNE VEČERE SRPSKOG TENISERA POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI!

Tekst: Milan Nastić

Izvor: Kurir

LepaiSrecna Teniser je ponovo pokazao svoju humanu stranu organizujući dobrotvornu večeru za pomoć deci iz Srbije. Saznajte koja sve slavna, svetska imena su Novak i Jelena ugostili...