"Prerano je mala reč", "S one strane tuge", "Kakva tužna godina... zbogom Mando", samo su neki od tužnih komentara kojima se glumci, novinari i druge javne ličnosti opraštaju od voljenog srpskog glumca Milorada Mandić Mande  koji je preminuo 15. juna 2016. godine.

Manda je pao na sceni tokom izvođenja predstave Petar Pan u UK Vuk Karadžić, a uprkos pokušajima ekipe hitne pomoći koja ga je reanimirala duže od sat vremena, njegov organizam nije uspeo da se izbori, piše Kurir

Milorad Mandić Manda rođen je u Beogradu, 3. maja 1961. godine.

U svojoj 21. godini je postao član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. 6 godina kasnije je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta „Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“, priče za laku noć koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem. Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“.

Svojim talentom uveseljavao je široke narodne mase, a ovih njegovih 10 uloga obeležile su srpsku kinematografiju.

1. "Selo gori, a baba se češlja", uloga Milašina

2. "Lepa sela, lepo gore", uloga Viljuške

3. "Mrtav 'ladan", uloga Radovana 

4. "Tri palme za dve bitange i ribicu", uloga Tereze 

5. "Kupi mi Eliota", uloga Mon Blana 

6. "Točkovi", uloga Milete 

7. "Rat uživo", uloga Ace 

8. "Ringeraja", uloga Pop Pere Macuzića

9. "Mi nismo anđeli 3", uloga telohranitelja 

10. Poslednja Mandina uloga na filmu bila je u ostvarenju Radoša Bajića "Braća po babine linije".