Peti Beogradski Međunarodni Festival plesa, održan je, 6. decembra 2015. godine, u Velikoj sali, Centra za kulturu i sport Šumice, koja je bila popunjena do poslednjeg mesta. I ova manifestacija je na najbolji način prikazala svu lepotu  plesa ali i sve ono što bavljenje sa njim donosi.

Prelepe slike sa podijuma, su bile praznik za oči gledalaca, koji su neskriveno uživali i podržavali sve ono što su učesnici programa prikazali. Pozitivna energija i druženje stavile su u drugi plan da li je i ko je osvojio pehar ili medalju, po oceni eminentnog sedmočlanog žirija iz tri zemlje.

Više od 600 učesnika iz Srbije i zemalja iz okruženja pokazala su svoje plesno umeće Beogradskoj publici. 30 formacijskih timova su skladnom i tehnički doteranom igrom, na momente izazivali erupcije oduševljenja, kao retko kada na plesnim takmičenjima. Ekskluzivno, za ovu priliku, Formacijski tim Plesnog kluba Vračar je imao svoju generalnu probu pre odlaska na Svetsko prvenstvo u Beč, u subotu, 12. decembra, gde će predstavljati Srbiju i bukvalno, digao na noge sve prisutne. 

Međunarodni Festival plesa u Beogradu jedan je od niza događaja u 2015. godini kojima Plesna škola Vračar obeležava 30 godina od osnivanja. Kruna ove jubilarne godine biće koncert Plesne škole i Plesnog kluba Vračar, 29. decembra 2015. godine u 20 sati, takođe, u Velikoj sali Centra za kulturu i sport Šumice.