U organizaciji lokalne samouprave i Turističke organizacije opštine Novi Bečej u centru Novog Bečeja, u nedelju 27. septembra 2015. godine, pod sloganom “Izađi mi na teglu” takmičilo se 14 ekipa u pripremanju ajvara.

U svakoj ekipi bilo je po pet žena i po neki muškarac. Sve potrebno za takmičenje – papriku, ogrev i ostale dodatake su obezbedili organizatori.

Pobedila je  ekipa „Nadine žene“, čiji ajvar odlazi na glavno takmičenje koje će se održati 10. oktobra, na drugom mestu je bila ekipa “Knap”, a na trećem ekipa “Veliko srce”, takođe iz Kumana kao i pobednička ekipa.

"Mi smo izuzetno zadovoljni odzivom sugrađana. Ono što je veoma bitno, je da jedan deo skuvanog ajvara odlazi u humanitarne svrhe i koristiće se u našoj narodnoj kuhinji" izjavila je Olga Lalić, zamenik direktora Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

Na programu su bile i dve dečije predstave.

Manifestacija "Izađi mi na teglu" se održava u više od 20 gradova.

U svakom od gradova, u proseku proizvodi se oko 400 tegli ajvara. Nakon 30 dana biće pripremljeno oko 10.000 tegli, a celokupna proizvedena količina namenjena onima kojima je najpotrebnije sa teritorije opština u kojima se manifestacija održava.