Srpski dizajneri predstaviće se u jednom od svetskih modnih centara Londonu, na reviji 22. septembra u okviru London Fashion Week-a.

Oni su: Ana Ljubinković, Budislava Keković, Ivana Pilja, George Styler i Vlada Savić, piše Tanjug a prenose Novosti 20. septembra 2015. godine.

To je rezultat uspešne saradnje britanske organizacije Fashion Scout i Beogradske nedelje mode, saopštili su danas organizatori.

VIŠE: Moda bez granica: zašto ova ženska tašna košta 432 hiljade dolara

Nedelja mode u Londonu je u toku, od 18. do 23. septembra. Beogradski Fashion Week će imati zvaničnu reviju na kojoj će petoro srpskih dizajnera dobiti priliku da predstave svoj rad na jednom od najvažnijih događaja posvećenih promociji i plasmanu novih evropskih i svetskih modnih imena. Najadekvatnije radove za London odabrao je domaći i internacionalni žiri, posle revije članova udruženja Belgrade Fashion Week Design Collective.

Cilj projekta je da kroz internacionalnu saradnju predstavimo svu kreativnost i potencijal srpskih modnih dizajnera, a time i kvalitet i mogućnosti naše modne industrije, ističu organizatori. Revija će se održati u jednoj od najznačajnijih londonskih građevina - Freemasons' Hall, u srcu Covent Gardena i u blizini centralnog prostora Fashion Week-a, tako da je lako dostupna brojnim novinarima, kupcima i drugim posetiocima.

Upravo sa ovog mesta, putem Fashion Scout platforme, u svoje značajne profesionalne uspehe krenuli su mnogi talentovani dizajneri među kojima i naša Roksanda Ilinčić, dodaje se u saopštenju.