Prelepoj turskoj glumici Berguzar Korel, nezaboravnoj Šeherezadi iz "1001 noći" i supruzi slavnog Halita Ergenča, sultana Sulejmana iz "Sulejmana Veličanstveno", obožavaoci su priredili nezaboravan poklon za 33. rođendan.

PROČITAJTE JOŠ: Slavni turski glumci na sudu zbog droge

Naime, članovi njenog fan kluba zasukali su rukave i na Čatladži, na evropskoj strani Istanbula u tajnosti su zasadili 2.000 sadnica raznog drveća a toj novoj šumi dali njeno ime.

Potom su se fotografisali ispred table na kojoj piše Spomen šuma Berguzar Korel i fotku objavili na društvenim mrežama uz poruku: "Ne možemo opisati sreću koju u ovom trenutku osećamo. Zahvaljujeemo se istanbulskoj Šumskoj upravi što nam je ovo omogućila".

Glumica je o tom jedinstvenom daru saznala preko društvenih mreža, a oni koji su se u tom trenutku našli pored nje kažu da se od razneženosti rasplakala ko kišna godina.

PROČITAJTE JOŠ: Najčuvenije ljubavi rođene na snimanju turskih serija

"Ne znam šta da kažem na ovaj gest. Dragoceno mi je mesto koje imam u vašim srcima. Hvala vam puno. Da kao pojedinci poput drveta živimo slobodno i u miru, a i u bratstvu kao što žive stabla u šumi ", zahvalila se glumica koja se sasvim oporavila od trovanja.

Naime, porodici Ergenč poslednje dane odmora u letovalištu Češme na egejskoj obali pokvario je bliski susret sa jednom veoma otrovnom ribom koja se skriva u pesku. Na nju je najpre nagazio Halitov brat, momak sa posebnim potrebama o kome glumac brine nakon majčine smrti, a sutradan je isti peh doživela i Berguzar. Pošto se radi o velikoj otrovnici, pomoć su potražili u bolnici gde su ih i snimili dežurni paparaci. Vest se odmah našla u svim medijima, ali ne zbog trovanja već zato što je slavni glumac na pregled strpljivo čekao u povećem redu, ne koristeći svoju "zvezdanu privilegiju".

Time su Berguzar i Halit još više skočili u očima mnogih.

Tekst: M.R.

Izvor: Lisa