Serija "Zehra", koju rado gledaju svi od sedam do 77 godina, završava se sa 83. epizodom koja ću u Turskoj biti prikazana 14. juna 2015. godine.

Na iznenađenje brojnih obožavalaca serije "Zehra" (u originalu "Mala nevesta"), poslednja epizoda bolne drame o teškoj borbi jedne devojčice da život proživi kako i priliči njenim godinama biće prikazana 14. juna 2015.

Serija je pre dve godine počela sasvim nepretenciozno i u ekipi nije bilo nijedne glumačke zvezde, koje obično privlače gledaoce.

VIŠE: Lepa Sila (Džansu Dere): najpopularnija glumica u Čileu

Ali ono što je na prvi pogled izgledalo kao mana pokazalo se kao velika prednost, tvrde glumci Sema Ajbars (Nužin), Melda Arat (Zumrut), Burdžu Judže  (Berfin), Ufuk Šen (Devran) i drugi, jer su se svi maksimalno potrudili da rade timski. Rezultati su se videli već nakon nekoliko nedelja: serija je izbila u vrh gledanosti a mala Čagla Šimšek, koja tumači Zehru, postala opšta miljenica.

Ona se, kaže, lako nosi sa teškim i bolnim scenama. Da ih emotivno prevaziđe nije joj potrebna pomoć stručnjaka, dovoljan joj se razgovor sa mamom. Ipak, dodaje da se u toj seriji isplakala za čitav život i da su to bile istinske suze a ne one izazvane mentolom.

Da bi Čagla igrala u seriji producenti su morali da naprave kompromis pa se snimanje odvijalo na jednoj livadi blizu Istanbula, a ne u istočnoj Anadoliji. Jer Čaglinoj  mami je bilo važnije da joj kćerka redovno ide u školu nego da gradi glumačku karijeru.

VIŠE: Zavirite na venčanje lepe Dile: turske zvezde Hatidže Šendil i Burak Sagjašar rekli sudbonosno "da" (FOTO)

Gledanost "Zehre" nije opala ni kad su seriju potresali nemili događaji. Jedan od njih je odlazak Gozde Mukavelat koja je u prvoj sezoni igrala Melek (tvrdila je da je psihički maltretira Orhan Šimšek koji je tumačio Azada), a drugi je Orhanov psihički slom koji je usledio posle nekoliko meseci a kulmirao stravičnim zločinom koji je počinio nad ocem.

Brojne obožavaoce serije sada prevashodno interesuje kakav su kraj scenaristi smislili, ali o tome glumci ćute kao zaliveni. Brane se da to ni oni ne znaju.

Tekst: M. R.

Izvor: Lisa