U novom broju Lise, koja je na kioscima od 9. januara, saznaćete sve o pravilnom disanju.

U nekim situacijama pravilno disanje može nam pomoći da se smirimo ili pak da pokrenemo telo i misli. Nije teško, samo je važno naučiti kako.

Svi dišemo – to je prirodna, za život neophodna funkcija, koju telo obavlja automatski, nezavisno od toga da li smo budni ili ne. Međutim, većina nas ne zna da diše pravilno, što potvrđuju lekari koji se bave stresom, posebno oni koji preporučuju prirodne metode prevencije i koji smatraju da je disanje ključ dobrog zdravlja. Upravo zato važno je disati pravilno. Joga, meditacija, či gong, kao i druge prirodne metode zasnivaju se na pravilnom disanju koje pomaže da se dođe do središta duše i kontrolišu najosetljivije funkcije organizma. Pravilno disanje preporučuje se kao prirodan unutrašnji lek.

Iz novog broja Lise izdvajamo još jednu temu: "Anoreksija ili pakt o gladi". Ideal vitkosti, koji je pod modnim diktatom pretvoren u neuhranjenost, i saznanja o štetnosti gojaznosti, ne samo što su promenili navike u ishrani već su doneli i nove bolesti, pre svega, mladih devojaka.

U intervjuu, Nataša Miljković otkriva da se ranije užasavala novogodišnje histerije, ali otkako je postala majka, raduje se praznicima zajedno sa svojim sinom Lazarom.  

Glumac Slobodan Ćustić, otac petoro dece i deda jednog unuka, odnedavno direktor Beogradskog dramskog pozorišta, priča kako se snašao u novoj ulozi i kako je u porodici pronašao duhovni mir.   

Iz novog broja Lise izdvajamo i priču o Dani Trmčić iz Vrnjačke Banje, majci tri sina i baki troje unučića, koja sama uzgaja šljive i kruške i proizvodi rakiju i po tome se pročula po celoj Srbiji.

U rubrici Putovanja predstavljamo i Istanbul, gastronomski raj. Na razmeđi Istoka i Zapada, u nekadašnjoj prestonici careva i sultana, kulinarska tradicija duga hiljadu godina važan je deo kulturnog nasleđa.

Saznajte i ko su Lisini dobitnici 365 novogodišnjih poklona!

Poklon plus: Zdravlje - Moj lični lekar. Otkrijte sve o prevenciji, lekovima koji smanjuju loš holesterol, efikasnim čistačima krvi.