"Decenijama nas je Džoan zasmejavala, rušila sve granice u poslu i dovela do prave revolucije u komediji", kaže se u zvaničnom saopštenju mreže "E! Entertainment" nakon smrti Džoan Rivers, 4. septembra 2014. godine.

Riversova je podvrgnuta rutinskoj operaciji glasnih žica 28. avgusta, tokom koje je pretrpela zastoj u radu srca. Iz veštački izazvane kome kojom su lekari pokušali da joj spasu život nije se nikad probudila.

Prošlo je skoro 50 godina otkako se slavna komičarka prvi put pojavila na sceni u šou programu sa Džonijem Karsonsom, a kao prava radoholičarka nije je napuštala od tada.

"Ako postoji neka tajna za komičara to je da morate voleti to što radite", rekla je u jednom intervjuu 2012. godine. Iste te sezone je, u 79.  godini, napunila londonski "Albert Hol" i tokom 11 večeri uveseljavala krcato gledalište svojim otrovnim humorom.

Znala je, itekako, da se našali i na svoj račun. Pošto je među prvima priznala brojne plastične operacije (neki čak tvrde da ih je bilo više od sedam stotina!), jednom prilikom je izjavila: "Imala sam toliko plasitčnih operacija da će posle moje smrti moje telo donirati Taperveru".

Džoan je, kako se navodi u izjavi njene ćerke Melise Rivers "umrla mirno, okružena porodicom i bliskim prijateljima", a u bolnici u kojoj je operisana biće sprovedena istraga, kako kažu nadležni, sasvim rutinske prirode.