Iskoristivši izuzetnu popularnost zgodnog, odmerenog i hrabrog Bali-bega, koga je oživeo u seriji “Sulejman Veličanstveni”, šarmantni turski glumac Burak Ozčivit, otvorio je pod tim imenom porodični restoran u srcu Istanbula. 

Međutim, tu se nije zaustavio, želeo je da bude sasvim siguran da mu niko neće preoteti ideju, pa je podneo zahtev turskom patentnom zavodu da se to ime regustruje kao brend u njegovom vlasništvu. Ovih dana je, pišu turski mediji od 31. jula 2014. godine, konačno dobio rešenje da je brend Bali-beg njegov. Time je Burak postigao ono što su mnogi pre njega pokušavali.

Naime, i ranije su neki želeli da brendiraju likove iz  najpopularnijih serijala i filmova, pa je tako bio podnet zahtev za brend “kapetan Ali” (Kako vreme prolazi), “Hurem” i “Mihrimah” (Sulejman), “Bihter” (Zabranjena ljubav), “Dolina vukova” (Dolina vukova). Međutim, nijedan od tih zahteva nije odobren. Možda je ovde napravljen izuuzetak zato što je Burak zapravo identifikovan sa likom Bali-bega.

Ovu lepu vest glumac je proslavio večerom sa prijateljima, a nakon toga je otputovao u Bodrum gde počinje snimanje filma “Aşk Sana Benzer” (Ljubav liči na tebe). Partnerka mu je lepa Fahrije Evdžen, pa zato mnogi na neviđeno predviđaju izuzetnu gledanost filma, jer između njih dvoje zaista postoji snažna hemija. U filmu Burak igra ribara u jednoj varošici na egejskoj obali, a Fahrije lepu došljakinju. Nije teško pogoditi šta će se između njih desiti na platnu, ali je još nejasno šta se između njih događa u stvarnom životu.