Otkako se završila serija „Sulejman Veličanstveni”, fanovi turskog glumca Halita Ergenča, koji je tumačio naslovnu ulogu, sa nestrpljenjem iščekuju da ga ponovo vide na malom ekranu.

Međutim, kako piše list „Milliyet” od 23. jula 2014. godine, to zadovoljstvo neće imati bar u dogledno vreme. Naime, glumac koji je maestralno dočarao lik vladara i vojskovođe iz najsjajnijeg perioda Osmanskog carstva, od dvadesetak scenarija nije prihvatio nijedan. Nisu pomogli ni astronomski honorari za turske prilike (80.000 turskih lira).

Njegov odgovor je da zasad ne želi da igra u TV serijama već samo u filmovima. I da hoće dobro da se odmori, jer je Sulejman sniman gotovo pune četiri godine. Možda je i zbog toga sa suprugom Berguzar Korel i sinčićem Alijem na letovanje otišao u Fethije, kuda uglavom odlaze porodice koje pre svega žele mir.  

Oni koji dobro poznaju glumca veruju da mu je zapravo potreban odmak od složenog sultanovog lika, pogotovo što su u poslednjoj sezoni snimane jako potresne scene. Jedna od najtežih, kako je Halit priznao, jeste pogubljenje princa Mustafe.

"Pred kamerom nije plakao sultan nego Halit", otkrio je novinarima, a upućeni tvrde i da je potražio pomoć psihologa kako bi prevazišao teške emocije. A da se tog lika nije oslobodio govori i to što još nije obrijao bradu već ju je samo skratio.