Nekada velika muzička zvezda, Mahsun Kirmizigul, neodoljivi Hazar iz serije „Ljubav na silu“, danas se uglavnom bavi režijom, produkcijom i glumom. Iako ga većina doživljava kao neozbiljnog Donžuana, Mahsun se u svojim ostvarenjima bavi ozbiljnim društvenim pitanjima. Da bi malo napravio odmak od takve tematike, odlučio je da snimi humorističku seriju kojoj je prvobitno dao ime „Mardinska posla“, ali ga je promenio u „Moja žena, moj prijatelj“.

Za to je angažovao vrhunske turske komičare, između ostalog i Ilkera Aksuma, Rušena iz Ljubavi na međi“, i mladu Damlu Aslanalp, koju je otkrio u Nemačkoj a kojoj predviđa slavu Merjem Uzerli.Ekipa se već smestila u Mardinu, anadolskom gradu koji se nalazi blizu granice Sirijom.

Možda je i prisustvo ratne atmosfere uticalo na to da grupa meštana u petak 11. jula 2014. godine, tokom snimanja jedne scene oružanog obračuna, napadne ekipu misleće da je reč o stvarnoj opasnosti. Po pisanju turskih medija, velika grupa ljudi, u kojoj je čak bilo i žena, napala je ekipu, ali je sve prošlo bez težih posledica.

Epilog: jedna slomljena ruka (reč je o članu filmske ekipe) i noć provedena u policijskoj stanici.

Iako se nesporazum na kraju razjasnio, Mahusn, koji inače potiče sa krajnjeg istoka Anadolije, ne može sasvim da se opusti jer kaže da tako nešto nikad ne bi očekivao od svojih zemljaka. No, ipak se trudi da se snimanje odvija prema predviđenom planu, jer će se serija na malim ekranim pojaviti u septembru.