Zajedničko saopštenje o odluci da se razvedu, koje su  medijima uputili Murat Jildirim i Burčin Terzioglu predstavlja veliko iznenađenje čak i za najokorelije paparace, jer su ovaj glumačko-bračni par svi smatrali uzorom.

„Zajedno smo doneli odluku da stavimo tačku na naš brak. U ovom za nas teškom trenutku  molimo vas da imate poštovanja za našu privatnost“, stoji u saopštenju koje su mediji dobili 1. jula 2014. godine. 

Murat i Burčin su se upoznali 2006. na snimanju serije „Oluja“, a ljubav ispred kamere preselila se u stvarni život.  Odmah se počeli da žive zajedno, a 20. juna 2008. su se i venčali. 

Burčin je tada izjavila: „Naša ljubav nije serija od 13 epizoda, pa kad padne poslednja klapa svako ode na svoju stranu. Ova ljubav će trajati čitavog života, osećam to.“

Ipak, od pre dva meseca par živi razdvojeno. Burčin je sa prijateljicom i koleginicom Sinem Kobal otišla na odmor u Šaniju, a gde je Murat bio za to vreme, ne zna se. 

Neki listovi pišu da je do razvoda došlo zbog Muratovog „nestašluka“ preko kojeg njegova supruga nije mogla da pređe. A neki pak veruju da je razlog optužnica podignuta protiv glumice u čijoj je mokraći prošlog avgusta, u velikoj raciji policije, otkriveno prisustvo marihuane.