Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Art" na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

U okviru prvog Beogradskog dramskog pozorišnog maratona gledaoci će imati priliku da se nasmeju i uživaju u diplomskoj predstavi pod nazivom " Art"...

  Izvor: Foto: Promo / Beogradsko dramsko pozorište

Na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, 31. maja 2014. godine sa početkom u 23:30h biće izvedena diplomska predstava Jasmine Reze „Art“. Režiju za ovaj komad potpisuje Vladana Đurkovića, inače student Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Ova vesela predstava je inače i diplomski rad studentkinja glume Ivane Duduć, Brankice Sebastijanović i Anite Stojadinović, a premijerno je izvedena 14. aprila 2014. godine na sceni “Mata Milošević” Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Komedija „ART“ Jasmine Reze predstavlja veliko delo savremenog dramskog stvaralaštva, koje će zasigurno vremenom prerasti u klasike dramske književnosti.

Ovo delo je za 20 godina,  koliko ono postoji, igrano širom sveta i pokazalo se kao veoma univerzalno i veoma zahvalno za scensku postavku. Originalna priča napisana je za tri muškarca, čije se prijateljstvo dovede u sumnju, kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi jedno belo platno, i u njemu prepozna vrhunac savremenog likovnog stvaralaštva. Međutim ova predstava se razlikuje od prethodnih postavki po tome što je priča transponovana i dešava se između tri prijateljice. Ova naizgled banalna intervencija će otvoriti novi pogled na čitanje ovog komada.

Kroz ovu komediju gledaoci će imati prilike ne samo da učestvuju u rasturanju jednog prijateljstva, već će moći da prepoznaju tipične situacije koje tri dugogodišnje prijatelje može da snađe.

Karte za ovu predstavu se mogu nabaviti na biletarnici Beogradskog dramskog pozorišta. 

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije