Na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, 31. maja 2014. godine sa početkom u 23:30h biće izvedena diplomska predstava Jasmine Reze „Art“. Režiju za ovaj komad potpisuje Vladana Đurkovića, inače student Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Ova vesela predstava je inače i diplomski rad studentkinja glume Ivane Duduć, Brankice Sebastijanović i Anite Stojadinović, a premijerno je izvedena 14. aprila 2014. godine na sceni “Mata Milošević” Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Komedija „ART“ Jasmine Reze predstavlja veliko delo savremenog dramskog stvaralaštva, koje će zasigurno vremenom prerasti u klasike dramske književnosti.

Ovo delo je za 20 godina,  koliko ono postoji, igrano širom sveta i pokazalo se kao veoma univerzalno i veoma zahvalno za scensku postavku. Originalna priča napisana je za tri muškarca, čije se prijateljstvo dovede u sumnju, kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi jedno belo platno, i u njemu prepozna vrhunac savremenog likovnog stvaralaštva. Međutim ova predstava se razlikuje od prethodnih postavki po tome što je priča transponovana i dešava se između tri prijateljice. Ova naizgled banalna intervencija će otvoriti novi pogled na čitanje ovog komada.

Kroz ovu komediju gledaoci će imati prilike ne samo da učestvuju u rasturanju jednog prijateljstva, već će moći da prepoznaju tipične situacije koje tri dugogodišnje prijatelje može da snađe.

Karte za ovu predstavu se mogu nabaviti na biletarnici Beogradskog dramskog pozorišta.