„Ovo je jače od svakog bola,“ reči su kojima je poruku javnosti posle vesti o smrti Pičiz Geldof počeo njen otac Bob Geldof, proslavljeni muzičar i borac protiv siromaštva u svetu.

„Ona je bila divlja, zabavna, pametna i najdinamičnija od svih nas. Kakvo predivno dete. Kako je moguće da je nikada više nećemo videti?“

Tragična smrt ćerke Boba Geldofa objavljena je 7. aprila 2014. godine kada je pronađena mrtva u svom domu u Kentu, Velika Britanija. Policija njenu iznenadnu smrt za sada tretira kao „neobjašnjivu“ i „naglu“. Prilikom pretraživanja kuće nije pronađena oproštajna poruka, niti prisustvo opijata, pri čemu policija isključuje mogućnost samoubistva.

Bila je u braku sa Tomasom Koenom, koji je izjavio da je obožavao svoju ženu. „Odgajaću svoje sinove tako da se svakoga dana sa ljubavlju sećaju svoje majke,“ rekao je Koen.

Poslednjia slika koju je Pičiz podelila na Instagramu, pre nego što je pronađena mrtva, bila je slika njene majke Pole Jejts, koja je od posledica predoziranja umrla kada je Pičiz imala 11 godina.

Pičiz Geldof je radila kao TV voditeljka, a svoju karijeru započela je pišući kolumnu u modnom magazinu Elle, kao i za britanske listove "Gardian" i "Telegraf". Za sobom je ostavila dva sina - Astalu (1) i Fedru, koji krajem aprila puni godinu dana.