Koliko god da dobro planirate izdatke i na letovanju više koristite kartice, uvek vam je potrebno i dosta gotovog novca. Ako odsedate u hotelu, verovatno će vam na raspolaganju biti sef. 

Međutim, u privatnom smeštaju sefa obično nema, pa čak ni hotelski ponekad ne smatraju potpuno bezbednim.  Zato treba da odaberete neko zgodno mesto gde ćete ostaviti keš ili sitne komade nakita kako biste ih sačuvali kad krenete, recimo, na plažu.

Pošto vam fioke, svakako, izgledaju kao prvo mesto na koje će eventualni lopovi obratiti pažnju, verovatno razmišljate o mogućnosti da vredne stvari nekako gurnete ispod kreveta. Međutim, ni to se nipošto ne savetuje. Takođe, izbegavajte i orman - sve varijante "ispod majica" su potpuno "provaljene".

"Ja se koristim praznom kesicom čipsa", kaže jedna iskusna stjuardesa. Ona ostavi novac tako spakovan uz ostale grickalice u korpici za goste i veruje da je bezbedniji nego u ormanu.

novac.jpg
Shutterstock  

Dobra ideja je i da urolate novčanice i gurnete ih u kutiju potrošene kozmetike - bilo da je reč pomadi, losionu ili možda hotelskim sredstvima za higijenu.

"Najbolje je sakriveno ono što je pred samim očima", kaže stjuardesa. "Ostavite tu kutiju među ostalim pakovanjima kozmetike i nikom neće pasti na pamet da ih redom otvara."

Neke od ideja su i tajni džepovi na garderobi, šuplje drške četki za kosu pa čak i kese sa pelenama za bebe. Vodite računa, naravno, da ne sakrivate tako novac u vreme kad je planirano čišćenje sobe.

Sve ove mogućnosti su, svakako dobre i ako ostavljate novac u svom domu pre nego što krenete na letovanje.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

SRPKINJA LAŽIRALA LETOVANJE NA IBICI DOK JOJ U KADAR NIJE UPAO ON: Ljudi plaču od smeha zbog onog što je rekla Twitter