Glumac Nenad Jezdić pre dve decenije kupio je imanje u selu Zabrdica pored Valjeva. Kada je rešio da sagradi kuću meštani su su bili presrećni, a kada je počeo da gradi destileriju bili su neverici - niko nije verovao da će glumac da se bavi takvim poslom. Iako nije to nije bilo lako, Jezdić je od rakije napravio brend, a u Zabrdici oazu za svoju porodicu, suprugu Saru i njihovo četvoro dece. Jezdić se nije odrekao ni glume, posla koji istinski voli i koji ga zaista ispunjava.

"Sećam se kad je kupio to imanje i počeo sa gradnjom, svi su bili u čudu, niko nije verovao da će glumac da se bavi takvim poslom. Nije to lako. Ali Jezdić je od te rakije napravio brend, čudo. Inače, on kad god dođe ovde radi sve poslove iako ima radnike koje plaća za to. Jezdić nekad ovde dođe ujutru i ceo dan radi u njivi, pa uveče žuri u Beograd u pozorište. Jednom je svratio u prodavnicu i rekao: 'Idem u Beograd, večeras imam predstavu', a tog dana smo ga sreli ovde na traktoru. On je čovek za primer i nama starijima, a pogotovo omladini",  rekao je za Kurir komšija dodajući da retko viđa Jezdićevu porodicu u Zabrdici.

Jezdić se nije odrekao ni glume, posla koji istinski voli i koji ga zaista ispunjava.

"Kada bi se stručnjaci bavili mnome, verovatno bi dolazak ovde definisali kao beg od svega. Ali zašto da ne budem jak pa da pobegnem od sebe? To sam i uradio. Ovo je ogromno odricanje i podvig, tako da sam ja bio jak da pobegnem od sebe. Od pozorišta, od glume", rekao je svojevremeno za "Blic" Nenad.

"Ako bi sve ovo tumačio kao gubitak i odricanje, onda bih bio u problemu. Mene selo užasno vuče i ne odvaja me od mog paralelnog sveta u pozorištu. Tamo se ništa značajno nije desilo u poslednje vreme i nisam sebe lišio za neko preterano pozorišno iskustvo. Ako mi se nekada i desi da se zamislim nad tim da li sam nešto izgubio, kažem sebi: 'Realno, nisi ništa propustio, a ovde si izgradio sebi neki novi svet'", rekao je glumac jednom prilikom i istakao da mu ne smeta "etiketa seljaka".

"Šuša, fuksa, džiber, to su karakteristike. A seljak je divan čovek. VIP seljak etiketa bi mi smetala, a etiketa seljaka ne. Mi se zanosimo da VIP postoji u Srbiji, ali sam siguran da tako nečega nema kod nas", rekao je Nenad.

Pogledajte fotografije porodične kuće Nenada Jezdića u Zabrdici.

Kurir Kuća Nenada Jezdića u Zabrdici

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna