Peskovite ili šljunčane, uređene ili skrivene od pogleda, grčke plaže plene srca svih turista svojom lepotom i čistom morskom vodom. Svake godine Grčka dobija brojne "plave zastavice", a srpske turiste obično najviše zanima koje su plaže najbolje za decu, gde nema gužve i gde ima hlada. Naravno, kad obiđu prvo srpske plaže!

Sitonija - plaža Lagomandra

Ova plaža je blizu Neos Marmarasa, ali morate doći kolima ukoliko nemate smeštaj baš na njoj - udaljenost je oko 8 km. Ovde nema gužve, jer je veoma prostrana, a osim ležaljki koje se plaćaju dva evra, ima mnogo prirodnog hlada gde možete da odmarate u najtoplijem delu dana.

Sitonija - plaža Kavourotripes

Ovo je splet povezanih plaža na istočnoj strani Sitonije, udaljenih od Neos Marmarasa 53 km. I ovde ima prirodnog hlada u šumicama oko plaže, a beli kamen i pesak privlače ogroman broj turista pa ima dosta gužve. Pouka - treba doći što ranije kako biste našli mesto po svom ukusu.

Skijatos - plaža Koukounaries

Ovo je najpopularnija plaža na Skijatosu, poznata po finom, belom pesku i borovoj šumi. Lepo je uređena, ali i puna turista.

Stavros - plaža Platani

Smešteno na oko 80km od Soluna, Stavros je pun bujnog zelenila. Plaža Platani je dobila ime upravo po drveću i zbog hlada i dugačkih plićaka smatraju je idealnom za decu.

Krit - plaža Balos

Krit je uvek u konkurenciji za najlepše plaže na svetu, a plaža Balos bude među prvoplasiranima. Krasi je zlatnocrveni pesak, mirna je i smatraju je čudom prirode.

Krit - plaža Elafonisi

Plaža Elafonisi na Kritu skoro redovno osvaja prvo mesto u izboru najlepših u Grčkoj, prema glasanju na sajtu Trip Advisor. Udaljena je 75 kilometara od  grada Hanja. Krasi je izuzetno plitka i topla voda, kao i pesak roze boje. Područje čitave plaže je prilagođeno za sve uzraste – za parove kao i za porodice. 

Milos - plaža Kleftiko

Ostrvo Milos je poznato po prelepim plažama, pre svega zahvaljujući neverovatnim vulkanskim stenama. Nezaboravne uvale su idealne za sve u potrazi za romantičnim doživljajima, a plaža Kleftiko je prava turistička atrakcija.

Zakintos - plaža Porto Limnionas

Među čarobnim zelenim masivima Zakintosa krije se jedna od najlepših plaža Grčke - Porto Limnionas. Ostrvo je čuveno po uvalama do kojih se može samo brodićem, a na ovu plažu možete stići i automobilom. Očekuje vas kristalno čista voda, ali nema puno mesta pa treba doći što ranije. 

Solun - plaža Fanari

Do plaže Fanari ili Faros, kako je još zovu, možete stići iz Soluna, Nea Mihanione, Agia Triade ili Nea Kalikratie. Ovo je lepa, duga plaža koja se prostire na peščanom sprudu. More je izuzetno čisto i plitko.

Astipalaja - plaža Agios Konstantinos

Na ostrvu Astipalaja nalazi se plaža Agios Konstantinos koja je proglašena jednom od najlepših za 2022. godinu. Od nje polazi i vrlo lepa staza za šetnju, duga osam kilometara, pa je preporučuju za sve koji žele aktivan odmor.

Slike ovih prelepih grčkih plaža čekaju vas u galeriji slika! Izaberite one koje ćete obići tokom svog godišnjeg odmora... I obavezno nam dopišite u komentarima - koja je plaža u Grčkoj najlepša - po vašem mišljenju?

Shutterstock , Instagram / pi_logic Obiđite bar neke od njih tokom godišnjeg odmora!

Izvor: Lepa&Srećna