Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CENE NA MORU - CRNA GORA: koliko košta letovanje u Budvi 2019.

Koliko košta apartman za porodicu u Budvi, a koliko hrana po restoranima... pročitajte!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Budva je crnogorska metropola turizma i statistika neretko pokazuje da su upravo srpski turisti njeni najbrojniji gosti, kao i na celokupnom crnogorskom primorju.

Prema poslednjim podacima, od januara ove godine do danas Budvu je posetilo 55.583 gostiju iz Srbije koji su ostvarili 421.292 noćenja.

Ankete koje Turistička organizacija Budve sprovodi među svojim posetiocima pokazuju da je Budva čest izbor zbog blizine našoj zemlji, raznolikih plaža duže cele rivijere, brojnih dešavanja i manifestacija po kojima je prepoznatljiva.

Povezane vesti

Ipak, za većinu jedan od presudnih faktora pri izboru destinacije za odmor je novac. Pregled cena u ugostiteljskim objektima pokazuje da Budva ima ponudu za svačiji džep.

Tako, u zavisnosti od kvaliteta, sobu sa kupatilom u privatnom smeštaju možete naći i po ceni od 7 evra.

Apartman za porodicu (2+2) koštaće vas od 35 evra dnevno pa naviše, kao i smeštaj u hotelu sa 3 zvezdice sa doručkom u dvokrevetnoj sobi.

Što se restorana tiče, kuvani ručak u većini možete obezbediti po cenama koje se kreću od 3,80 do 5,00 evra, dok polupansion (doručak i večera) u mnogim restoranima košta između 9 i 12.

Cene pića u lokalima i hotelima kreću se od 0,49 do 1,30 evra za kafu recimo, dok sokovi ili pivo koštaju od 1,49 do 2,70 evra.

Povezane vesti

Ukoliko u Budvu dolazite svojim autom, treba da znate da će vas parking koštati od 0,60 do 1,50 po satu u zavisnosti od lokacije.

Kada je reč o budvanskim kupalištima voda na svakom je prve kategorije. Na njih 9 nema plažnog moblijara, a na onima na kojima ga ima, ležaljka i suncobran koštaju od 7 evra pa naviše, s tim što se od 17 sati set za plažu ne naplaćuje.

U Budvi 14 plaža ima plavu zastavicu što je simbol najviših ekoloških standarda.

Povezane vesti

Ukoliko vam je uz plažu i sunce važno da tokom odmora uživate i u zbivanjima zabavnog, muzičkog ili pak kulturno-umetničkog karaktera, Budva ima bogat manifestacioni kalendar za posetioce svih interesovanja i uzrasne dobi.

Grad teatar koji ove godine traje do 30. avgusta, a tu su i "Dečji dani" od 12. do 16. avgusta u Petrovcu, Petrovačka noć 23. avgusta, Etno večeri od 2. jula do 29. avgusta, a dobra zabava nastavlja se i u postsezoni, pa je za početak septembra najavljen Festival duvačkih orkestara, a u Rafailovićima goste 15. septembra očekuje Fešta na plaži.

Izvor: Mondo

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije