Glavna i odgovorna urednica e-magazina "Refresh Your Life" (RYL), diplomirana pravnica i fotograf, Mia Medaković Topalović postavlja male ciljeve u životu, a sve što radi, radi sa izuzetnom strašću, energijom i smelošću.

"Uspeh je relativan pojam. Njegovo shvatanje zavisi od ambicije svake osobe. Ja sam ambiciozna. Sebi postavljam jasne ciljeve. Kada ostvarim jedan, idem na sledeći i tako se osećam uspešnom, korak po korak. To je bitno za samopouzdanje i osećaj vrednosti. Kaže mi jedna gospođa: 'Mia, vi ste nerealna osoba'. Uh, ja se zamislih ozbiljno! I onda shvatim da sam sve najbolje napravila iz nerealnosti. Svi su rekli: nije realno sedeti u Frankfurtu a nostrifikovati diplomu na Pravnom fakultetu u Firenci; pokrenuti onlajn magazin ne znajući ni šta je špigl ni kako se prave novine; putovati Balkanom i tražiti novog čoveka koji menja region, a onda postaviti izložbu fotografija u Beogradu, Subotici, Sarajevu, Puli...Moja realnost me nigde ne bi odvela. Ja ni iz čega stvaram najbolje."

"Prirodno je da sva znanja koja imate u datom trenutku spojite u jednu tačku. Tako sam ja svoja znanja, interesovanja, razmišljanja, u datom momentu spojila kroz online magazin 'RYL'. Najteže je bilo osmisliti i iskreirati prvi broj koji je nastao pre osam godina, sve ostalo je samo kreacija i podizanje na više nivoe. Tako postajete majstor svog zanata. RYL se tokom vremena transformisao, ali su ostale glavne teme: ljubav i lepota prema čoveku, priče o umetnosti", iskrena je Mia.

Tekst: Lepa&Srećna