Ona je prva Srpkinja koja je kao kopilot aviona "mig 25" na ivici Zemljine orbite mahala srpskom, američkom i ruskom zastavicom.
Nataša Pavlović tvrdi da je let tolikom brzinom nezaboravan osećaj, a ponosna je i na svoje tri zastave, pošto je rođena u Srbiji a odrasla u SAD-u, dok joj je Rusija pružila mogućnost da leti.

Ipak, dragoceniji od svega, kako tvrdi, jeste osećaj da je ovim letom nadahnula mnoge mlade ljude da u životu ostvare ono što su zamislili, jer ništa nije nemoguće. Planira i let u svemir s kompanijom "Virgin Galaktik" sa čijim vlasnikom Ričardom Bransonom sarađuje već godinama.

Rođena je u Popovima kod Bijeljine, ali od ranog detinjstva živi u Americi, gde je završila kalifornijski fakultet UCLA. Postala je foto-model, pilot i uspešna holivudska glumica.

"Imala sam tu sreću da dobijem mnoge zanimljive uloge. Posebno sam ponosna na ulogu Marine Osvald, žene Lija Harvija Osvalda, čoveka koji se smatra ubicom Džona Kenedija. Bila je to vrlo emotivna i zahtevna rola, na ruskom jeziku. Zatim su usledile još tri nove uloge, takođe u produkciji kompanije 'Univerzal'. Imala sam priliku da igram s italijanskim glumcem Robertom Beninijem, a ponosna sam i na lik doktorke Pavlović u TV seriji 'Gorki plodovi'. Uživala sam radeći s našim glumcima u svojoj domovini", priča Nataša.

U Holivudu je radila s mnogim slavnim zvezdama, a s nekima se i dan-danas druži.

"Trenirala sam s Arnoldom Švarcenegerom, zajedničko nam je to što smo se doselili u Ameriku i uspeli da ostvarimo svoje snove. Njegova kancelarija je bila prekoputa moje kuće u Santa Moniki, u Kaliforniji, pa smo odlazili na zajedničke porodične večere. Šon Pen je takođe moj veliki prijatelj, koji mi je pružio veliku podršku na takmičenju za Mis sveta. Zanimljivo je da se ovaj poznati holivudski glumac rado druži s našim ljudima i voli da pije našu domaću kafu", dodaje Nataša. (www.natashapavlovich.com)

Tekst: Lepa&Srećna