Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ONLINE KUPOVINA: saveti za bezbedno šopingovanje preko Interneta

  Izvor: Foto: Shutterstock

U situaciji kada želimo što manje da se krećemo i susrećemo s ljudima, kupovina od kuće dođe kao najveći spas.

Kako da budete sigurni da vaš novac neće biti zloupotrebljen?

Bilo da se radi o odeći, obući, tehnici, pokućstvu, kozmetici ili pak životnim namirnicama, mnogi su odavno zamenili potrošačke korpe i čekanje na kasi sa nekoliko klika na sajtu. Drugi su se pak tek sada susreli s ovim načinom kupovine, bojeći se da nešto neće biti kako treba ili da će ih prevariti. Oprez nikad nije na odmet, a evo na šta treba da obratite pažnju kako bi vam kupovina od kuće bila jednostavna i sigurna.

- Za početak izvadite u svojoj banci karticu za internet plaćanja, na koju ćete po potrebi prebacivati onoliko novca koliko želite da potrošite

- Kupujte od registrovanih prodavaca, trgovinskih lanaca i proverenih brendova. Ukoliko se odlučite da pazarite preko društvenih mreža, znajte da se tamo kupovina obavlja na crno, tako da ne postoje prava potrošača i obaveze trgovaca. To znači da se morate uzdati u poštenje i dobru volju vlasnika profila.

  Izvor:

- Ukoliko kupujete od malih, nedovoljno poznatih brendova, tražite više fotografija željenog proizvoda i insistirajte da robu platite pouzećem, znači tek po prijemu. Raspitajte se preko koje kurirske službe šalju paket i koliko će vas ta usluga koštati, kako posle ne bi bilo neprijatnih iznenađenja.

- Pre klika „plati“ ne bi bilo loše da pročitate komentare drugih kupaca, recenzije proizvoda, i ukoliko postoje, pogledate slike uživo. Izgled često zna da prevari, pa se predmet lako učini većim nego što zaista jeste.

Povezane vesti

- Dobro proučite uslove kupovine u željenoj online prodavnici i obavite transakciju samo ukoliko je naznačeno da imate pravo na zamenu ili povraćaj novca.

Proverite i ko snosi troškove dostave (negde je ova  usluga besplatna, a najčešće se dodatno plaća). Budite spremni na to da ćete vi platiti vraćanje robe trgovcu u slučaju zamene.

- Pre nego što unesete broj svog računa, proverite da li pored URL-a sajta stoji ikonica katanca. Druga mera je provera da li prilikom upisivanja broja platne kartice sistem traži njenu verifikaciju (Verified by Visa/MasterCard Cesure Code).

- Po obavljanju transakcije, na mejl bi trebalo da dobijete potvrdu o uplati, što služi kao račun. Čuvajte za slučaj da želite zamenu robe ili povraćaj novca.

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Hot

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije