Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRČANI BOLESNICI NE SMEJU DA MENJAJU TERAPIJU BEZ LEKARA: na Kardiologiji "Dedinje" 11 lekara i 14 pacijenata sa korona virusom

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” prof. dr Milovan Bojić izjavio je da je sistematsko testiranje u ovoj ustanovi pokazalo da je 67 njih bilo pozitivno na COVID-19, od čega 11 lekara i 14 pacijenata. Ostali ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

"Svi srčani bolesnici moraju da pokažu veliku disciplinu u naredne dve nedelje, kao i svi ostali građani", istakao je prof. dr Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” u Jutarnjem programu TV Prva 6. aprila 2020. godine, prenosi Lepa&Srećna.

"Naši pacijenti nipošto ne treba da samoinicijativno menjaju terapiju i rizikuju zdravlje slušajući navodne eksperte koji pronose vesti o štetnosti nekih lekova", kategoričan je dr Bojić.

"Veoma je važno da što je više moguće brinu o svom zdravlju i ne treba da kreću ka našem Institutu a da se prethodno ne jave", kazao je direktor navodeći da je prethodnog dana organizovano testiranje pacijenata i medicinskog osoblja na korona virus.

Povezane vesti

"Testovi su pokazali da je 67 njih bilo pozitivno na COVID-19, od čega 11 lekara i 14 pacijenata. Ostali su medicinske sestre i drugo osoblje. Samo petoro ili šestoro njih ima blage simptome, ostali nemaju nikakve tegobe.

Sa svima se postupa po istoj proceduri kao i za druge pacijente obolele od korona virusa, ali je ovo pokazalo da su pacijenti koje smo zbrinjavali i operisali kao korona negativne zapravo bili korona pozitivni", rekao je dr Bojić.

Povezane vesti

"Zato ćemo prema svim pacijentima koji dolaze preduzeti mere kao da su korona pozitivni, odnosno radićemo sa njima u punoj zaštitnoj opremi koja je za takve slučajeve predviđena, rekao je dr Bojić. 

Prema njegovim rečima, Institut je u potpunosti bio spreman da medicinsko osoblje koje se razboli bude odmah zamenjeno.

"I među pacijentima koji su bili pripremljeni za operaciju otkriveni su zaraženi", rekao je direktor. "Biće operisani ali će cela ekipa lekara biti pod adekvatnom zaštitom."

Povezane vesti

Komentarišući ovu vest, dr Darja Kisić-Tepavčević u istom programu je izjavila da su sve preduzete mere u Institutu odlične.

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije