Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VREMENSKA PROGNOZA ZA OKTOBAR I NOVEMBAR 2019: kada počinje miholjsko leto

U oktobru 2019. godine, srednja maksimalna temperatura biće skoro 20 stepeni!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Naoblačenje i zahlađenje koje je zahvatilo Srbiju od 17. septembra 2019. godine je prolaznog karaktera. Kako meterolozi navode, uslediće period nešto svežijeg vremena, temperature će ponovo biti prijatne već od 24. septembra.

Za oktobar, RHMZ najavljuje miholјsko leto, tako da će ovaj mesec biti topliji i prosečno suv.

Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5ºC na severu do oko 1.5ºC na istoku i jugu Srbije u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha od 9.9ºC .

Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.0ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom oktobra biće oko 19.5ºS.

Mesečna suma padavina tokom oktobra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 7 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini oktobarska suma padavina iznosiće oko 37 mm.

I novembar će biti topliji u odnosu na prosek za ovaj mesec, a količina vlage će odgovarati proseku.

Povezane vesti

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.1ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 5.1ºC .

Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 11.9ºC.

Mesečna suma padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 40 mm.

Izvor: Republički hidrometeorološki zavod

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije