Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, od 24. do 26. oktobra na području Beograda i okoline na snazi će biti žuti meteoalarm, jer se očekuju udari vetra jači od 17 m/s, navodi se u saopštenju "Beokom servisa".

Predviđeni vremenski uslovi mogu prouzrokovati štetu na pokretnoj i nepokretnoj imovini, probleme u transportu i saobraćaju, štete na šumama i parkovima, ali i individualnom drveću. 

PROČITAJTE JOŠ: KATASTROFA U SRBIJI, NOVAC LETI U DIM I NEBO: palimo strnjiku i sagorevamo hranljive sastojke, a posle kupujemo đubrivo

Posebnoj opasnosti u ovakvim vremenskim uslovima izloženi su radnici sa kranovima u građevinarstvu.

Navedeni uticaji odnose se na dobro i redovno održavane objekte tvrde građe, zdravo drveće i slično, napominju nadležni.

PROČITAJTE JOŠ: VREMENSKA PROGNOZA ZA OKTOBAR I NOVEMBAR 2018: evo kada stiže prava jesen a kada možemo da očekujemo sneg

"Apelujemo na građane da osiguraju predmete na svojim terasama, isturene delove objekata, fasade sklone padu i oluke, ali i predmete na ravnim krovovima", poručuju iz "Beokom servisa".

Apel se upućuje i izvođačima radova na gradilištima, da zaštite ostavljeni građevinski materijal, dok posebne mere predostrožnosti treba da preduzmu učesnici saobraćaja, te da nastoje da prilagode vožnju stanju na putevima.

Izvor: Kurir