Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OPREZ! EVO GDE VAS VREBAJU LAŽNE VRAČARE I VIDOVNJAVCI: kazne za uznemiravanje građana vračanjem i proricanjem

Ne nasedajte na ponude za vračanje ili skidanje magije!

  Izvor: Foto: Profimedia

Moderne vračare danas ne sede ispred staklene kugle ili špila karata. One su postavljene ispred svojih laptopova, mobilnih ili tableta i čekaju da im neko pošalje „frend rikvest“, pa da zabava počne.

Nije im mnogo trebalo da shvate kako funkcioniše novo doba, pa da svoje kvazimoći upotrebe za onlajn skidanje crne magije.

Lažne vračare, isceliteljke i vidovnjaci, našli su svoju oazu na društvenim mrežama, gde mame naivne i lakoverne da im ostave novac. One idu i korak dalje, pa se često mogu videti sponzorisane, plaćene objave na Fejsbuku. Takvih stranica ima na desetine, lako su dostupne i pitanje je podležu li bilo kakvim zakonskim normama.

A gotovo sve nude isto: besplatno predviđanje sudbine, skidanje crne magije, vraćanje izgubljenih stvari - rešavanje sudbine je jedan klik daleko. Poslovni i ljubavni jadi lako se reše uz nadoknadu, koja na kraju za lakoverne dostigne velike novčane sume.

„Skidam crnu magiju, magiju za ljubav, lečim žive mrtvace. Napišite mi poruku i recite šta vam treba“ i šta sve ne, nudi jedan od ovakvih profila na Fejsbuku.

Drugu duhovnu isceliteljku preporučuje „veliki broj zadovoljnih klijenata, ljudi kojima je pomogla i kojima će pomoći“. Nju prati broj korisnika veličine jednog srpskog grada sa više od 70.000 ljudi. Malo li je?!

PROČITAJTE JOŠ: 10 stvari koje nisu za Fejsbuk: poruke i slike koje hitno treba da uklonite sa društvenih mreža

Da bi se „poklonilo poverenje najboljoj u svom poslu“ može se zakazati termin svake nedelje u Beogradu, Bosni i Sloveniji.

Sa jednom vlahinjom nije potrebno ni da se sretnete. Ona sve rešava na daljinu - ako nema para, ima da ih bude! Vraća izgubljene ljubavi, popravlja odnose i rešava svađe sa bližnjima. Jednom rečju, usrećuje na jedan telefonski poziv, koji sve sa PDV-om iz Srbije košta tričavih 120 dinara. Istina, stranica se zove besplatno proricanje, ali, zna narod da nema ništa za džabe!

Vaše je samo da pošaljete „frend rikvest“, zapratite stranicu i - date pare.

Baka, lica izboranog godinama i iskustvom, sedi na kućnom pragu, deluje uverljivo i iskreno, što je vizuelni mamac za potencijalne „unesrećene žrtve“.

A tek iskustva „zadovoljnih korisnika“ - više nego ubedljiva.

„Nikad nisam verovala u ovakve stvari, ali sve se promenilo kad sam pozvala dragu Baku. Ona i njena nećaka su sve pogodile, nisam mogla da verujem. Znale su o meni više nego što ja znam o sebi. Divne žene, hvala im do neba. Sve se ostvarilo što su mi predvidele“, piše punim imenom i prezimenom „zadovoljna korisnica“.

Kliknite OVDE da pročitate mišljenje sociologa o ovom fenomenu!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije