Branka Živanović iz Loznice bila je bez posla u struci i zato je rešila da je teška vremena ne pokolebaju u odluci da ostvari svoj san.
Prehrambeni tehnolog Branka Živanović iz Loznice ostvarila je svoj san pre sedam godina, kada je uzela državnu pomoć za samozapošljavanje i započela sopstvenu proizvodnju sladoleda, a potom otvorila i poslastičarnicu.
Ledenim kuglama od standardne vanile, jagode, čokolade, ali i specijalnim od zelene jabuke, bundeve i cimeta uspela je da pobedi nezaposlenost.
- Posla nije bilo u struci, a vremena teška i kao nezaposlena rešila sam da učinim nešto. Uzela sam od NSZ sredstva za samozapošljavanje i pre sedam godina otvorila agenciju za konsultantske i tehnološke usluge i proizvodnju sladoleda. Tada sam počela i proizvodnju sladoleda za ugostiteljske radnje.
Agencija je dobro radila, pa u Loznici i danas tehnološki pokrivam jednu ozbiljnu proizvodnju prehrambenih artikala. Posle tri godine otvorila sam i kafe poslastičarnicu "Becca". Lokal sam dobila na raspolaganje od suprugovih roditelja, što je bitna olakšavajuća okolnost jer su mi troškovi svedeni na minimum. Imala sam i radnicu, ali to nisam mogla finansijski da iznesem, pa radim sama - priča o počecima Živanovićeva.
PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA ZAPOČNETE BIZNIS BEZ DINARA U DŽEPU: super saveti za samostalan posao i zaradu
Lokal nije u centru grada, ali se zahvaljujući kvalitetnom proizvodu "Becca" pročula i stekla poverenje mušterija.
Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i da vidite kakve sladolede pravi ova uspešna i kreativna žena!