Divlja ruža, margareta ili smilje, mame svojom lepotom, ali i moćima koje, po verovanjima i običajima, mogu pomoći u raznim životnim situacijama.

PROČITAJTE JOŠ: Magija poludragog kamenja

Kantarion

Biljka koja čuva žene od zla i bolesti. Ukoliko žena posumnja da je uzrok njene neplodnosti crna magija, toj se ženi preporučuje da u džepu nosi cvet kantariona. Savetuje joj se i da pije čaj nezaslađen, isto od kantariona.

Broć

Veruje se da ova biljka poseduje jake magijske moći i da štiti od vampira i zlih duhova pokojnika. Da bi ukućani mirno spavali, dovoljno je okačiti venac od broća na ulazna vrata.

Divlja ruža

Ova lepa biljka štiti od bolesti. Veruje se da će bolesnik ozdraviti ako se provuče kroz obruč napravljen od njenog granja.

Rogoz

Od rogoza su se nekad pravila užad za hvatanje zlih duhova, veštica i vampira. Dovoljno je da se okači iznad ulaznih vrata malo rogoza, i zaštita je zagarantovana.

Vid

Travka vid posvećena je slovenskom božanstvu Svetovidu, a najčešće se koristi prilikom prirocanja uveče pre spavanja, stavi se pod jastuk i pomisli se na trenutni problem ili se izgovori neko konkretno pitanje i odgovor dolazi u snu.

Ruža

Veruje se da ova biljka leči žuticu. Na stabljiku ruže priveže se konac i tri puta u sebi ponovi: "Menjam žutilo za crvenilo".

Georgina

Sasušen koren od georgine je moćna amajlija koja pomaže ženama da dođu do željenog potomstva. Veruje se da će žena lako ostati u drugom stanju ukoliko svakodnevno u džepu nosi koren georgine.

PROČITAJTE JOŠ: Magija trobojnih lala: viridiflora je remek-delo prirode

Margareta

Od semena ove biljke prave se ogrlice za ljubavnu amjaliju. Dovoljno je da devojka kroz nju pogleda mladića koji joj se sviđa i on će biti njen.

Smilje

Mirisno smilje je omiljena ženska amjalija. Ukoliko žena želi da sačuva svog muža i da joj ga druga ne preotme, dovoljno je da sa sobom nosi grančicu ovog bilja.

Selen

Biljka selen namenjena je devojkama koje žele da se udaju. Poželjno je da se svakodnevno nosi grančica selena, a jednom nedjeljno da se devojka okupa u vodi u kojoj je potopila ovu biljku. Njeno magijsko delovanje privući će voljeno biće.

Izvor: Aura