U renomiranom britanskom listu "Indipendent" objavljen je članak o Beogradu koji preporučuje kako provesti 48 sati u srpskoj prestonici, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Beograda.

Članak je u formi turističkog vodiča koji pored opisa brojnih delova grada i mesta koja treba posetiti, sadrži i mapu sa obeleženim lokacijama i predlogom maršrute za obilazak, kako i korisne informacije za jednostavnije snalaženje tokom boravka u Beogradu, piše Tanjug a prenose Novosti 14. jula 2015. godine. Jedan od glavnih razloga zbog kojih treba doći u Beograd, kako ističe list su festivali, kojih je najviše tokom leta: Beogradski letnji festival BELEF, Beer garden i Beer Fest, a objavljena je i najava za ovogodišnje izdanje Beogradskog karnevala brodova 29. avgusta.

"U srpskoj prestonici je u toku festivalska sezona, kada se slavi gotovo sve - od piva do brodova", piše Meri Novakovič posle svoje nedavne posete Beogradu. Ona predlaže da obilazak treba početi od Terazija, pa šetnju nastaviti preko Knez Mihailove ulice i Trga Republike, sve do Beogradske tvrđave i dodaje da usput treba svratiti na Obilićev i Kosančićev venac i spustiti se Velikim stepenicama do Beton Hale.

VIŠE: Beograd na Gardijanovoj top listi: među 10 "naj" odredišta za gradski odmor

Za odsedanje u Beogradu novinarka preporučuje smeštaj različitih kategorija, hotel "Allure Caramel by Carisma", hotel "Jump Inn" i privatne apartmane "Smokvica B&B".

Za ručak ili predah, predlaže se nedavno otvoreni restoran "Savanova", za aperitiv "Dvorištance", "KC Grad" i "Jazz Bašta" u Savamali, a onima koji bi da večeraju sa lokalcima, tu su barovi - restorani "Tezga" i "Smokvica" na Dorćolu i popularni Supermarket.

Turistima koji su za boravak u prirodi, preporučuje se odlazak na Adu Ciganliju, i vožnja biciklom. Za "kulturno popodne" Novakovič predlaže posetu Muzeju Nikole Tesle i Muzeju Zepter, a šoping u Ulici kralja Petra i Mikser Hausu. Reputacija Beograda kao destinacije za noćni provod i čuveni beogradski splavovi su, prema tom listu "šlag na torti".