Minu Lazarević je proteklog vikenda brutalno pretukao i isterao iz stana njen suprug, baletski igrač Goran Stanić (42), koji je uhapšen i zadržan u pritvoru.

"Teško mi je! Pustite me da sama rešavam svoje probleme. Hvala svima koji se trude da pomognu i koju su uz mene, ali uzalud je.

U ovom trenutku ne može niko ništa da učini, samo želim da budem sa porodicom", ovo je juče 5. avgusta 2015. godine poručila glumica Mina Lazarević (40), koja prolazi kroz pravu porodičnu dramu. 

Glumica se s dvoje dece vratila preksinoć u stan i juče je pokušavala da se vrati normalnom životu. "Šta da vam kažem? Prolazim kroz težak period. Ali ne treba mi ničija pomoć, boriću se sama", rekla je ona. Njen otac Ljubiša kaže da samo želi da njegova ćerka i unuci žive mirno i spokojno.

VIŠE: Mina Lazarević: Razumite kroz šta prolazim i ostavite me na miru

"Sve nas je ovo potreslo. Mnogo nam je teško, Mina se oseća veoma loše, a ja posle svega želim da se posvetim unucima", rekao je Minin otac, koji je ponovio da je Stanić njegovoj ćerki pretio pištoljem. "Naslućivao sam da moj zet drži oružje u kući. Ne znam kako je on smeo to da koristi i čuva u stanu", dodao je dirigent u penziji.

Mina Lazarević pojaviće se kao prvi svedok u istrazi protiv supruga. Zasad nije poznato da li će to biti i prvi susret supružnika otkad se dogodila drama. "Stanić ima pravo da prisustvuje saslušanju i, ukoliko bude tražio, zatvorska straža će da ga dovede", kaže izvor iz istrage. 

Međutim, ona se neće pridružiti krivičnom gonjenju Gorana Stanića. Glumica je, navodno, već duži period trpela njegovo bahato ponašanje. Poslednjih nekoliko meseci zapali su u finansijske probleme, pa je do izražaja došla njegova prgava narav. Kulminiralo je kad je baletski igrač suprugu, s kojom je osam godina u braku, počeo da optužuje da ga vara.

VIŠE: Drama u stanu glumice i baletskog igrača: dok se Mina Lazarević klela u ljubav muž joj uperio pištolj u leđa

"Mina više nije mogla da trpi maltretiranje i počela je da razmišlja o razvodu", kaže on. Goran Stanić prebačen je u Centralni zatvor nakon što mu je određen pritvor. "On dosad nije imao prilike da se susretne s pravilima koja važe za sva pritvorena lica. Deluje zbunjeno i utučeno, ali ne pravi nikakve probleme", kaže izvor.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da se radi na novom zakonskom modelu po kojem bi, po ugledu na austrijski model, nasilnik bio izbačen iz stana bez obzira na to ko je vlasnik. "U tom slučaju žrtva ne mora da razmišlja da li će nekoga prijaviti jer posle nema gde da živi", rekao je Stefanović. U toku jučerašnjeg dana stupljeno je u kontakt s majkom Gorana Stanića, ali ona nije želela da daje bilo kakve izjave za medije.

VIŠE: Drama u stanu glumice i baletskog igrača: Minu Lazarević muž pretukao pa s prozora zapucao iz automatske puške! (FOTO)

"Ne želim ništa da iznosim u javnost u vezi sa svojim sinom", bilo je sve što je ona rekla. Goran je, inače, sin pokojnog scenografa, Dušana Stanića.

Izvor: Kurir