Vest da je baletski igrač Narodnog pozorišta Goran Stanić u noći između petka i subote (između 31. jula i 1. avgusta 2015. godine) pretukao suprugu Minu Lazarević, poznatu glumicu, odjeknula je kao bomba! Kada biste "premotali film" i pronašli izjave koje je Mina davala o svom braku, teško da biste mogli i da naslutite u kakvom užasu je živela...

Na pitanje da li je i dalje zaljubljena u svog muža i da li se nešto između njih promenilo od kada su u braku, Mina Lazarević je pre četiri godine rekla: "Promenilo se, imamo dvoje dece. 

Veoma sam zaljubljena u svog muža. 

Moja drugarica kaže da je potresno to što smo i posle pet godina toliko zaljubljeni. Verovala sam da to postoji, daće bog da traje celog života.

Zaljubljenost je prerasla u kompleksniji odnos, ali i dalje treperim, sva sam usplahirena." Možda je nagoveštaj toga da nije baš sve savršeno mogao da se izvuče iz izjave koju je Mina dala za jedne novine...: "Sa sadašnjim mužem Goranom, rano je da podvlačim crtu i svodim račune, tek smo šest godina zajedno. Fenomenalno funkcionišemo, ali tek sa 70 godina moći ću da kažem: "Da, to je čovek mog života”, i nadam se da će tako biti.

VIŠE: Drama u stanu glumice i baletskog igrača: Minu Lazarević muž pretukao pa s prozora zapucao iz automatske puške! (FOTO)

Iz ove perspektive mi je nezamislivo da nešto može da ne bude dobro iako smo nas dvoje jezivih temperamenata i to kad eksplodira... Ali to smo mi i ne mogu da zamislim sebe s nekim ko je različit".

Mina ima troje dece, 17-godišnjeg sina Luku iz prvog braka i Ivu (7) i Marka (4) iz braka sa Goranom Stanićem. Zbog porodice se odrekla aktivnog društvenog života, a slobodne trenutke nije provodila u noćnim izlascima i na prestoničkim dešavanjima, već sa suprugom i decom. "Kad deca zaspu, super nam je da sednemo za trpezarijski sto i pričamo uz piće i meze. Nas dvoje smo kućni tipovi i radije ostajemo u okrilju doma", rekla je Mina za Story pre dve godine.

S druge strane, i Goran Stanić je u svojim izjavama prikrivao istinu. O svom braku je rekao: "Veoma smo sličnih karaktera i jako temperamentni. Imamo ista interesovanja i zajedno odlično funkcionišemo". Za sebe je rekao da nije strog i zahtevan suprug i otac i da u njihovom braku ne postoji klasična podela na muške i ženske poslove, piše 24sata 4. avgusta 2015. godine.

Minin otac Ljubiša Lazarević, inače dirigent Pozorišta na Terazijama u penziji, otkrio je da je njegova ćerka pretrpela užasnu torturu od muža, koji ne samo da ju je tukao, već je u nju uperio i pištolj, piše Kurir 4. avgusta 2015. godine.

"Pokazala mi je tragove na leđima od pištolja kojim ju je Goran gurao. Imala je masnice na rukama. Veoma je loše izgledala... Došao je i on. Vikao je, gađao nas raznim predmetima", izjavio je Lazarević i dodao da je Mina pozvala u pomoć i Stanićevu majku i braću, ali da niko nije uspeo da ga smiri.

"Potpuno je pomahnitao. Mnogo je popio... Ljuljao se. Pretio. Tražio Minu, nije mogao da shvati da je otišla", prepričava Lazarević, koji smatra da je njegov zet imao komleks od poznate glumice.

"Goran je oduvek pokazivao znake agresivnosti i verujem da je digao ruku na moju ćerku jer se osećao inferiorno u odnosu na nju", zaključio je Ljubiša Lazarević.

VIŠE: Brak koji potresa Srbiju...

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana baletskom igraču Goranu Staniću koji se sumnjiči da je pretukao svoju suprugu, glumicu Minu Lazarević, i izvršio druga krivična dela. Na zatev Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Staniću je pritvor određen kako ne bi mogao da utiče na svedoke i oštećenu (Minu Lazarević), kao i da ne bi ponovio krivično delo, rečeno je u tom tužilaštvu, piše Tanjug a prenosi Kurir 4. avgusta 2015. godine.

Stanić se sumnjiči da je izvršio krivična dela nasilje u porodici, neovlašćeno držanje oružja i ugrožavanje sigurnosti, preciziraju u tužilaštvu. Porodično nasilje dogodilo se između petka i subote, ali nije odmah prijavljano... Tek kada je Stanić zapucao iz automatske puške pozvana je policija, koja je u njihovom stanu pronašla i drugo oružje za koje se utvrđuje da li je manevarsko.