Od 1991. godine u selu Rudno na obroncima planine Radočela i Golije, višečlana porodica Šekler uspešno vodi istoimeno etno-domaćinstvo u okviru kojeg su restoran, sobe i brvnare sa apartmanima.
Kod njih se hrana priprema i po želji gostiju, pa se kačamak od heljde, zeljanica i hleb od lekovitog bilja mogu izabrati za doručak, a palačinke od heljde sa domaćim džemovima, kiflice sa sirom i kajmakom i mnogi drugi specijaliteti za ručak i večeru.
Čuveni hleb od heljde, koji je postao zaštitni znak kuhinje Milijane Šekler i zdravlja gostiju neizostavni je deo jelovnika.
Još lepota etno sela Srbije, pogledajte ovde.
Tekst: Nenad Blagojević
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka