Od 1991. godine u selu Rudno na obroncima planine Radočela i Golije, višečlana porodica Šekler uspešno vodi istoimeno etno-domaćinstvo u okviru kojeg su restoran, sobe i brvnare sa apartmanima.

Kod njih se hrana priprema i po želji gostiju, pa se kačamak od heljde, zeljanica i hleb od lekovitog bilja mogu izabrati za doručak, a palačinke od heljde sa domaćim džemovima, kiflice sa sirom i kajmakom i mnogi drugi specijaliteti za ručak i večeru.

Čuveni hleb od heljde, koji je postao zaštitni znak kuhinje Milijane Šekler i zdravlja gostiju neizostavni je deo jelovnika.

Još lepota etno sela Srbije, pogledajte ovde.

Tekst: Nenad Blagojević

LepaiSrecna Etnodomaćinstvo porodice Šekler nudi vam restorane, sobe, apartmane i brvnare za vaše uživanje daleko od gradske buke.