Umrla glumica Radmila Živković: Ćerka Bojana je molila da se čuva, zajedno su doživele strašnu tragediju

Poslednje zbogom od srpske glumice Radmile Živković

Damir Dervišagić

Naša glumica Radmila Živković umrla je u 72. godini, objavilo je "Narodno pozorište" u Beogradu. Mnogi je pamte po ulozi gospođe ministarke u ovom teatru, a televizijskoj publici je ostala zauvek u sećanju po ulozi u sada već kultnom filmu i seriji "Zona Zamfirova".

Radmila je igrala je u brojnim domaćim filmovima. Najpoznatiji među njima su "Naivko", "Sabirni centar", "Mrtav ’ladan" i "Položajnik".

Iako je bila veoma popularna, retko je govorila o svom privatnom životu u javnosti. Najviše je bila ponosna na ćerku Bojanu, koju je dobila u braku sa poznatim snimateljem Predragom Bambićem, koji se u mladosti bavio takođe glumom.

Iako su se razveli, a Radmila kasnije udala za Dragana Mihajlovića, ostali su u dobrim odnosima zbog Bojane. I ona je krenula putem glume, a često je znala da kaže da su joj roditelji najveća podrška u životu, ali istovremeno i najveći kritičari.

Bojana je obožavala majku, nazivala je svojom "kraljicom", a zajedno su preživele i tešku saobraćajnu nesreću koja se zamalo završila tragično.

Ona se dogodila u Crnoj Gori, a glumica i ćerka su bile u taksiju kada je na njih naleteo drugi automobil. Radmili su pojas i vazdušni jastuci spasli su mi život, ali i slomili rebra. Bojana je tada sedela pozadi i kasnije se ničeg se ne seća. Imala je potres mozga, polomljenu gornju vilicu, izbijene zube, isečenu usnu, desni pokidane. Pretrpela je ozbiljne stresove i traume, a kasnije je imala višestruke operacije i dugo se oporavljala.

I pre nekoliko godina je Radmila imala težak pad, kad se sumnjalo na prelom kuka, a Bojana je stalno upozoravala majku da se čuva. Pre pet godina je, zbog neuroloških ispada, glumica provela neko vreme u bolnici.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Glumica Radmila Živković neutešna na sahrani Jagoša Markovića  Kurir televizija