Slava ti, dragi Boro: Poznati se opraštaju od čuvenog "Čorbe"

Poznati se opraštaju od Bore Čorbe koji je danas preminuo u Ljubljani.

Kurir / J. S.

Srbija se jutros probudila uz tužnu vest da je Bora Đorđević, frontmen grupe Riblja čorba, preminuo u 72. godini.

Na društvenim mrežama se nižu dirljivi komentari i poruke popularnom Bori Čorbi, a brojne poznate ličnosti su se oglasile povodom njegove smrti.

Među prvima su i njegovi prvi saradnici, kao što je Gorica Popović koja je bila član prve Borine grupe "Suncokreti".

"Veoma sam potresena Borinim odlaskom. Znamo se od 1974. godine sa fakulteta. Bila sam presrećna kad me je pozvao u grupu `Suncokret`... Bio je veliki umetnik, pesnik, sjajan muzičar živeo je rokenrol, obožavao je scenu i nastupe. Znali smo da je ozbiljno bolestan i bili smo u stalnom kontaktu. Dok je to bilo moguće. Veoma sam tužna Slava ti, dragi Boro", poručila je Gorica.

U "Suncokretima" se sa Borom Čorbom na muzičkoj sceni tadašnje Jugoslavije pojavio i Đorđe Balašević, ali su se njihovi putevi razdvojili. Uspomenu na ove dane je podelio Nikola Rokvić, uz dirljivu poruku:

"Nebesko carstvo dobija još jednog velikog pesnika… Kažu Sveti oci, da u večnost odlazimo u svom najboljem svetlu, da smo tamo najbolja moguća verzija nas samih i da se tada otključava naš potpuni potencijal… U to duboko verujem…

A šta nama ovde ostaje… Da što više vremena provodimo u sadašnjem trenutku bez osude koja nas vraća u nazad i stvara nam nemir kao i brige koja nas tera da živimo u budućnosti bez mira! Gde nema mira tu nema ni Božije blagodati… Sada i ovde nam ostaje molitva!", piše Nikola.

"OVAJ DAN JE POČEO LOŠE", napisala je Suzana Mančić. Ode nam Bora Đorđević, nezamenljiv, opor i sladak, romantik i buntovnik. "Putuj mirno, dragi druže. Zbogom." 

Bora Čorba je nedavno bio primljen u bolnicu u Ljubljani s jakom upalom pluća. Bio je na terapiji antibioticima i na kiseoniku, a posle nekoliko dana zbog pogoršanog stanja, stavljen je na respirator. Bora je bolovao od hronične opstruktivne bolesti pluća, pročitajte koji su njeni simptomi.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Simptomi hronične opstruktivne bolesti pluća zbog koje je Bora Čorba na kiseoniku: Ovo je 5. najčešći uzrok smrti u Srbiji  kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!