O ljubavima poznatih muzičara uvek se ispredaju priče, ali Biljana Nevajda kaže da su iza njene romanse sa Borom Đorđevićem ostale i pesme.

Popularni pevač "Riblje čorbe" nije mogao da odoli Biljaninoj lepoti kad ju je ugledao na jednoj proslavi. Bila je tada poznata manekenka, tražena na sve strane. Muškarci su gubili glavu za njom, pa ni frontmen poznatog benda nije ostao imun.

"Ubrzo smo započeli vezu, ali je trajala svega šest meseci. Rastali smo se zato što nikad nisam mogla u potpunosti da mu verujem", kazala je Biljana jednom prilikom.

Tako se i dogodilo da se zaljubila u drugog čoveka, pa je napustila i muzičara i Beograd. Odselila se u Sarajevo sa svojim novim dečkom, a potom se i udala i dobila dete.

Za Biljanu kažu da je bila Borina "lutka sa naslovne strane", jer je upravo tu pesmu on izvodio kad je ugledao manekenku među okupljenima. Kada ga je ostavila, nastala je pesma "Ostani đubre do kraja".

"Bilo je veče. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo ‘Pod lipom’ da mi pročita pesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem, kad tamo…

Baš kao u pesmi: ‘Dok stoji za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete’. Sednemo za sto i on mi onako u dahu, iz svoje čuvene sveske, u koju je pisao stihove, pročita:

‘Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja!' - ispričala je Biljana za Telegraf decenijama nakon što je ova pesma izvedena pred publikom.

"U prvi mah mi je to ‘đubre’ zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to ‘đubre’ zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se dopala pesma!

Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopšte me nije doticala", kazala je Biljana.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Bora Čorba o Slatinskoj Banji Kurir