DVE NAMIRNICE SU STROGO ZABRANJENE NA KRUNISANJU KRALJA ČARLSA: Kamila je tako odlučila - Svima bi bilo neprijatno

Obavljaju se poslednje pripreme pred krunisanje britanskog kralja Čarlsa III, a o svakom, pa i najsitnijem detalju, se posebno vodi računa.

Profimedia

Britanski kralj Čarls III, koji je na tronu nasledio svoju majku, kraljicu Elizabetu II, biće zvanično krunisan u subotu, 6. maja. Pojedini detalji su pod velom tajne, a neki su, pak, ipak isplivali u javnost.

Posebna pažnja posvećena je meniju koji će tog dana biti poslužen, a kako prenose britanski mediji, na jelovniku se po svemu sudeći neće naći dve namirnice, i to zato što ih je zabranila Čarlsova supruga, kraljica Kamila.

Sin kraljice Kamile, pisac Tom Parker Bouls, nedavno je pokrenuo i svoj podkast u kojem se, između ostalog, bavio i ceremonijom krunisanja.

Kako je naveo, na meniju 6. maja neće biti mesta za beli luk i čili.

Profimedia 

"Beli luk može da učini da vaš zadah bude neprijatan, pa mislim da iz tih razloga ne bi trebalo da bude na jelovniku", objasnio je on, a zatim dodao da se čili takođe našao na spisku nepoželjnih namirnica jer ga njegova majka, kraljica Kamila, ne voli.

"Krećete se okolo i srećete mnogo ljudi... Mislim da morate biti oprezni u vezi toga da vam se stomak previše ne uzbuđuje", rekao je Tom.

Iako javnost još uvek ne zna tačno šta će se sve naći na meniju, kraljevska porodica predstavila je svoje specijalno jelo za krunisanje, na čijoj listi sastojaka su povrće, kao što su pasulj i spanać, kao i čedar sir i svež estragon. Kralj Čarls je posebno poznat po svojoj strasti prema svežim, sezonskim sastojcima, a ovo jelo je predstavljeno kao idealno za tu posebnu priliku.

Profimedia 

Takođe, ne sadrži nijednu od namirnica koje su kraljevskoj porodici zabranjene, poput školjki. Ova tradicionalna pravila čine kraljevske obroke još fascinantnijim, a bivši kraljevski dopisnik Gordon Rejner je ranije tvrdio da kralj Čarls ima vrlo specifične preferencije, koje navodno uključuju preskakanje ručka.

"Na ručak se gleda kao na luksuz koji mu smeta u poslu, tako da jede kasni doručak i radi do kraja", izjavio je jednom prilikom Gordon.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna