DVE SRPSKE REČI NA SPOMENIKU SINIŠI MIHAJLOVIĆU: Čovek sa ovakvom ženom i decom nikada neće umreti

Siniša Mihajlović je sahranjen u Rimu, posle opela koje je držao pravoslavni sveštenik. Na njegovom spomeniku, uz datume rođenja i smrti, napisane su samo još dve srpske reči - Volimo te.

Profimedia

Sahrana Siniše Mihajlovića biće upamćena po ogromnoj tuzi, ljubavi i ponosu okupljenih što su ili bili bliski, samo poznavali ili tek izdaleka voleli velikog srpskog fudbalera i italijanskog trenera. U Rimu je priređenispraćaj kakav se ne pamti za bilo kog stranca, a iz domovine je došao vrhovni poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Porfirije.

U bazilici Svete Marije, anđela i mučenika, u glavnom gradu katoličke Italije, opelo je držao pravoslavni sveštenik. Na ramenima, kovčeg su izneli njegovi najbliži prijatelji, predvođeni kumom Dejanom Stankovićem. Supruga Arijana Mihajlović došla je držeći za ruke dvojicu sinova, uz još troje dece koje je rodila velikom Mihi.

Na počinak ga je ispratio i vanbračni sin Marko, kojeg je fudbaler priznao i izdržavao, kao i neutešni majka i brat.  Marka je Siniša planirao da upozna tek kad postane punoletan, ali je Arijana bila inicijator njihovog susreta, nagovorivši svog muža da pozove sina na Svetog Nikolu 2004. godine. Juče, na dan njihove krsne slave, svi su bili zajedno iza njegovog kovčega.

Profimedia 

Okružen vencima i najtužnijim simbolima, Siniša Mihajlović je ispraćen u večnost. Iako je igrao za brojne italijanske klubove, oni su ga juče svi pozdravili poslednjim pozdravom baš kao da je bio samo njihov. Lacio, njegova "prva ljubav", došao je u punom sastavu da mu oda poštu. Doneli su čak i orla, srpsko znamenje kojim su hteli da mu ukažu posebnu počast. 

Profimedia 

Arijana je ostala čvrsta svih ovih dana dok je primala izraze saučešća. Obećala je, kako je napisala na svom Instagramu, upravo Siniši - da će voditi računa o deci. Ne samo da je rodila petoro, već je bila spremna da svom mužu rodi i šesto - zatrudnevši u 50. godini neverovatnim slučajem. Nažalost, ova trudnoća je izgubljena.

Italijanska lepotica koja je napustila karijeru uspešne voditeljke da bi sa Sinišom podizala porodicu juče je spustila najtužniji poljubac na kovčeg u kojem je fizičko telo njenog supruga. Duhovno, on ostaje s njom i decom, o čemu svedoče i jedine dve reči koje ostaju na njegovom spomeniku.

Mnogi su se pitali kako će one da glase. Poznato je da Viktorija, Virdžinija, Dušan, Miroslav i Nikolas ne govore srpski, a legendarni fudbaler je priznao kako je "pokušavao" i nije imao dovoljno strpljenja da sa njima priča na svom maternjem jeziku. 

Slika sa rimskog groblja pokazuje da je ljubav jača od smrti. "Volimo te", piše na čistom srpskom. Uz Sinišinu sliku, uz koju stoji nekoliko cvetića i gori kandilo, ostavljen je i igračka malog plišanog lava, kao simbol nepobedivog diva nežnog srca.

Pogledajte te slike u našoj galeriji!

ATA / Antonio Ahel, Kurir sport Dve srpske reči - Volimo te.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna