JELENA ĐOKOVIĆ GA SLUŠA SA POŠTOVANJEM: Sadguru savetuje prostu ishranu, a jednu njegovu rečenicu Novak stalno ponavlja

Indijac Sadguru je bio u Beogradu, a Jelena Đoković prenosi njegove savete! Evo šta čuveni jogi govori o ishrani

ATA / Antonio Ahel, Youtube / Sadhguru

Sadguru je upravo završio posetu Beogradu, a Jelena Đoković je objavila detalje iz njegovog predavanja o hrani. Na svom Instagram nalogu, ona je podsetila da je veoma važno očuvati kvalitet zemljišta.

"Naše voće, povrće i žitarice koje uzgajamo i jedemo nemaju više istu nutritivnu vrednost kao nekada… danas nam treba 8 pomorandži da zamene onu jednu sočnu od pre samo 10 godina", piše Jelena. Prema njenim rečima, Sadguru nas poziva nas da promenimo navike zarad našeg zdravlja, a i zdravlja naše dece i planete.

Ona kaže da se rado odazvala pozivu i sa velikom zahvalnošću ga ispratila dalje. Sadguru je nastavio svoj put ka Indiji, a zanimljivo je da, kao prevozno sredstvo, koristi motor.


Njegovo pravo ime je Jagadiš "Jagi" Vasudev, a na Jutjubu ga prati skoro deset miliona poštovalaca. U Indiji podučava jogu od osamdesetih godina prošlog veka. Njegovu rečenicu "nemojte se identifikovati kao vegan ili vegetarijanac" se sigurno često čuli iako nikad niste čuli za Sadgurua. Nju obično izgovara Novak Đoković kad ga pitaju o načinu ishrane. Novak ne voli nikakve "etikete", mada ne krije da se njegova ishrana obično sastoji od namirnica biljnog porekla.

Sam Sadguru smatra da u ljudskoj ishrani treba koristiti one namirnice čiji je evolutivni nivo što dalje od čovekovog. Zato preporučuje voće i povrće, ističe da ne treba jesti meso sisara, a za one koji baš ne mogu bez mesa, savetuje da jedu ribu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna