HEROINA MILENA RADULOVIĆ: Osetila sam da nema jače sile kad se mi, sestre, ujedinimo

Glumica se snažnom porukom obratila svim ženama.

ATA Images/ Stefan Tomašević

Priznanjem da je bila silovana od strane uglednog učitelja glume Miroslava Mike Antića, čiju školu je pohađala, Milena Radulović želela je da zaštiti druge polaznice ove škole. Njeno priznanje izazvalo je pravu revoluciju, a ime postalo sinonim za hrabrost.

Danas, na Međunarodni dan žena, poslala je snažnu poruku svim damama. Citirala je Rozu Luksemburg, a onda podelila i svoja razmišljanja na temu ženske revolucije i istakla koliko je važno da žene budu jedna drugoj podrška

 "Revolucija će se već sutra ‘sa zveketom ponovo uspraviti’ i na vaš užas zatrubiti: bijah, jesam, biću", napisala je Milena potpisavši Luksemburg, a potom dodala:

 "U društvu u kom žena prva ustane protiv žene, ko što se u našem neretko događa, neće biti napretka i sigurnosti, koja je svakoj ženi preko potrebna da slobodno cveta, stvara, rađa. Samo u društvu, u kome znamo da možemo da računamo jedna na drugu, u svoj svojoj istrajnosti, lepoti i snazi, ostvarićemo u potpunosti svoje potencijale, i ‘roditi’ svet, u kom će naše ćerke biti jedna drugoj sestre. Sama sam osetila, nedavno, da kad se, mi, sestre, ujedinimo, nema jače sile. Nova ženska revolucija međusobne ljubavi i podrške ne sme stati. Volim vas, žene! Hvala vam." zaključila je glumica. 

Izvor: Lepa&Srećna