MEGAN MARKL POBEDILA NA SUDU! Njeno očajničko pismo ocu bespravno objavljeno u medijima

"Ovo je pobeda svih nas", poručila je supruga princa Harija.

Profimedia

Posle dve godine parničenja, Megan Markl, britanska vojvotkinja od Saseksa, konačno je dobila spor protiv britanskog lista ''Mejl on sandej''' i njegovog izdavača. Da podsetimo, ovaj list je objavio njeno privatno pismo ocu u kojem mu je napisala koliko kako "joj je slomio srce u milion komada" iznevši njihovu porodičnu intimu u javnost.

Bilo je tvrdnji u ovim medijima kako je Megan udajom za princa Harija postala javna ličnost, a njena prepiska time postala prikladna za objavljivanje. Međutim, sud je doneo presudu da je ovo protivzakonita i dehumanizirajuća praksa, prenose svetski mediji. 

Megan je objavila izjavu u kojoj navodi da je i taktika drugih novina i portala kakvi su "Mejl onlajn" i "Dejli mejl" slične i da se "predugo praktikuju bez ikakvih konsekvenci". "A naneli su duboku štetu i dalje je nanose", navodi se u njenom saopštenju.

Sudija Varbi je presudio da "obelodanjivanje pisama nije bilo neophodno, niti je imalo bilo kakvu javnu svrhu." "Ovo je pobeda svih nas", poručila je Megan.

Izvor: Lepa&Srećna