Kada je počela da vodi zabavno-muzički šou Zvezde Granda Sanja Kužet (30) ne samo da je posle skoro deset godina rada na televiziji dobila priliku za novo iskustvo, već je i, kako kaže, „povećala listu njoj poznatih pesama narodne muzike“.

Za Voju Nedeljkovića sa kojim vodi nadmetanje mladih pevača na televiziji "Pink" Sanja kaže da je veliki profesionalac od koga mnogo uči, ali i veoma duhovit, spontan i specifičan čovek.

Iako ga pre snimanja nije lično poznavala, prilikom prve saradnje njihove energije su se prepoznale, a iskustvo i šarm postali dobitna kombinacija.

Kada ste prvi put stali pred kamere?

- U osnovnoj školi, tačnije u prvom razredu. Bila sam na gostovanju u Jutarnjem programu RTS-a, a moji vršnjaci i ja govorili smo o ljubavi i miru - propagirali smo ljubav u to teško ratno vreme.

Osim voditeljstva, imali ste priliku da glumite i u filmu Šejtanov ratnik? Kako je došlo do tog profesionalnog iskustva?

- Ideja reditelja Stevana Filipovića bila je da glavne uloge ne tumače afimisani glumci, pa me je lik Senke jednostavno „pronašao“. To iskustvo i uspomene su nezaboravni. Biti deo glumačke ekipe, ići na sva ta putovanja i osetiti tu vrstu popularnosti čaroban je osećaj koji je obeležio jedan divan period mog života. I danas mi klinci prilaze i oslovljavaju me sa „Senka“.

Na sledećoj strani, voditeljka otkriva tajnu svog dobrog izgleda.

PageBreak

S obzirom na vaš odličan fizički izgled malo ko bi rekao da imate 30 godina i sina. Kako reagujete na komplimente ovog tipa i kako tako dobro izgledate?

- Smatram to svojom prednošću i uvek su mi simpatične reakcije, a komplimenti mogu samo da mi prijaju. Rekla bih da su genetika, nega i zdrav i uredan život zaslužni za to.

Da li vaš sin Andrija gleda mamu na televiziji?

- Da, sekundu-dve i onda nastavi svojim poslom kao i svako dete. Ne pridaje značaj tome, ali ponekad iskoristi priliku da se pohvali u obdaništu kako mu mama radi na televiziji.

Ko vam najviše pomaže oko sina?

- Imam maksimalnu podršku svojih roditelja, što mi mnogo olakšava da se posvetim poslu na pravi način. Ipak, baka je ta koja provodi najviše vremena sa njim kada ja nisam u mogućnosti. Ona je super baka, posvećena je i uživa u svojoj ulozi.

Kako se hranite? Da li ste nekad bili na dijeti?

- Ne doručkujem, ali dnevno imam dva kvalitetna i jaka obroka. Meso mi je osnovna ishrana, ne preterujem u količini hrane, već uživam u jelu. Pravi sam gurman. Do sada nije bilo potrebe za dijetom, samo eventualno korigovanje ishrane.

Tekst: Nenad Blagojević

LepaiSrecna Sanja Kužet priča o tome kako se spremala za ulogu voditeljke emisije "Zvezde Granda", o saradnji sa Vojom Nedeljkovićem, o sinu Andriji i o tridesetim godinama koje lagano nosi, i priseća se kako je pred kamere stala u prvom razredu.