Septembru koji je počeo Zvezdana Jovanović Popović (38) ne raduje se jer se leto završava, ali je, s druge strane, srećna jer ove, 2013. godine, njen sin Stefan polazi u obdanište, a ona i suprug sa uzbuđenjem to čekaju.

Producentkinja i voditeljka informativnog programa televizije Prva krade svaki tren da bude sa sinom na otvorenom, smišlja kuda da ga odvede kako bi mu bilo interesantno, i radi, čekajući rekonstruisanu Vladu.

Da li biste svoj život opisali kao brz ili spor? Kojim tempom živite?

- Nisam sigurna da u Beogradu iko uspeva da proživi spori život. Svojevremeno mi je ideal bio novosadski tempo života, ali ipak tamo smo gde nas vezuje mnogo stvari. Vreme je za mene nepojmljiva kategorija, nisam ga nešto imala ni ranije, ali sa detetom mi se čini da svaka žena koja želi da se raspoluti i na dobru mamu, ženu i zaposlenu osobu, uglavnom krade vreme od sna i želi bar koji dan više u nedelji. Ali da nema radosti, čemu onda život?! Trenuci sa porodicom su ono što je moja hrana za dalje.

Pošto u istom broju Lise objavljujemo ovaj intervju i dodatak o svadbenim običajima, da li biste mogli da se podsetite svog venčanja na egzotičnoj destinaciji?

- Venčali smo se na Sejšelima, jer je naša ideja bila da to radimo za sebe, a ne za druge. Nema tu neke filozofije, novac namenjen organizaciji svadbe utrošili smo na putovanje života, a i nismo baš morali da se izljubimo sa pola Beograda. Pre podne smo se kupali, posle podne venčali, a uveče uživali i plesali uz muziku na obali mora. To je bio naš san. Sve dok nije došao ovaj drugi.

Sudeći po ideji za takvo venčanje možemo da zaključimo da ste maštoviti. Da li čuvate dete u sebi?

- Tako se valjda rodiš. Život je ponekad surov, pogotovo ako se uz to baviš političkim novinarstvom u Srbiji, pa ako ne nađeš način da ga obojiš teško da ćeš ga dugo živeti. Mi porodično više vučemo ka Stefanovom godištu, nego ka našem. U četiri zida kod nas su uvek žurke, skakanje, igra...

Šta smatrate najvažnijom prekretnicom u svom životu?

- Posle rođenja sina više ništa nije isto. Čovek odraste i podetinji u isto vreme. I shvati suštinu.

Da li je Stefan svestan da radite na televiziji? Da li vas gleda?

- Nisam sigurna da shvata smisao televizije, ali zna da je mama novinarka, da piše vesti na kompjuteru i da ih čita. I često komentariše maminu frizuru i šminku. To su i moji najdraži komplimenti.

Tekst: Nenad Blagojević