Olivija Man je otkrila da su joj dijagnostifikovali rak dojke i da je podvrgnuta obostranoj mastektomiji. Čuvena glumica je zahvalila doktorima i pozvala sve svoje obožavaoce da što pre naprave odu kod lekara koji će napraviti procenu rizika od karcinoma.

"Imala sam sreće", piše Olivija. "Pronašli smo ga dovoljno rano da sam imala različite opcije. Volela bih da se to isto desi i svakoj drugoj ženi koja se suoči s tim jednog dana", napisala je na Instagramu.

Olivija je obavila genetsko testiranje u februaru prošle godine i, za 90 gena, rezultat je bio negativan. Međutim, njen doktor je odlučio da napravi kalkulaciju rizika od karcinoma dojke. "I tako mi je spasao život", kaže glumica.

olivija man 0855734662-min.jpg
Profimedia 

Pošto je dobijen visok rezultat, otišla je na magnetnu rezonancu, zatim na ultrazvuk. Kad joj je urađena biopsija, ustanovljen je karcinom agresivnog tipa u obe dojke. Mesec dana kasnije je obavljena obostrana mastektomija, imala je četiri operacije za 10 meseci.

olivija man operisala rak na obe dojke 4-min.jpg
Instagram / oliviamunn 

Glumica je o svemu ćutala. "Trebalo mi je vremena da dođem sebi, da sama prođem kroz najteži period pre nego što ovo objavim", piše Olivija.

Ona se zahvalila porodici i prijateljima, a naročito svom partneru, komičaru Džonu Maleniju.

olivija man operisala rak na obe dojke 2-min.jpg
Instagram / oliviamunn 

"Bio je uz mene pred svaku operaciju i svaki put kad sam se budila, a sliku našeg dečkića Malkolma je stavljao tako da prvo njega ugledam kad otvorim oči", završava Olivija. Pročitajte i kako se izvodi mamografija.

BONUS VIDEO:

OTKRILA SAM RAK DOJKE NA ROĐENDAN! Takve trenutke svaka žena želi da zaboravi: Ovo je priča hrabrih žena koje su pobedile bolest Kurir TV

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.