Francuski predsednik Emanuel Makron (47) je prvi put reagovao na tvrdnje kako je njegova žena rođena kao muškarac. Makron je izjavio kako su ove glasine "lažne i fabrikovane".

Podsetimo, Brižit Makron (70) je dvadeset i tri godine starija od svog supruga, a u braku su od 2007. godine.

"Najgore stvari su lažne informacije i fabrikovani scenariji", izjavio je Makron u svom govoru povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, nakon što je proglašeno uvođenje prava na abortus u Ustav Republike Francuske, piše Dejli Mejl.

undefined
Profimedia 

Predsednik je tada reagovao i na tvrdnje o Brižit, rekavši da su to tipični mizogini napadi s kojima se žene na internetu suočavaju svakog dana.

Dve žene koje su tvrdile da je prva dama Francuske rođena kao muškarac završile su prošlog juna na sudu, ali su dobile samo "simbolične kazne". One su tada tvrdile i da su ih "državni organi zastrašivali", kao i da su "zaštićeni članovi pariskog establišmenta" pokušavali da zataškaju priču o Brižit i prikriju "državnu tajnu".

emanuel makron brizit makron 0817755342-min.jpg
Profimedia 

O optužbama s kojima se suočava Brižit Makron prva je progovorila njena ćerka iz prvog braka Tifen Ozier. "Kad čujem šta kruži društenim mrežama, kako je moja majka bila muškarac, zabrinem se na kom je nivou naše društvo", izjavila je pre dve godine Brižitina kći.

Priče o "transrodnoj prvoj dami" su počele pre nekoliko godina, a prihvatila ih je ultradesnica pre dve godine, kad je predsednik ušao u kampanju za nove izbore. Po toj verziji, Brižit je promenila pol osamdesetih godina prošlog veka.

emanuel makron brizit makron 0842873094-min.jpg
Profimedia 

Međutim, mnogi mediji su "prekopali" celu istoriju njene porodice i utvrdili da je ona 13. aprila 1953. godine postala bogatija za još jednog člana - devojčicu Brižit. Pogledajte je u galeriji slika, ali i kako Brižit izgleda danas na plaži, u šortsu.

Profimedia Prva dama Francuske, supruga predsednika Emanuela Makrona

BONUS VIDEO:

FRANCUSKA NOVI ZAKON Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.